U trendu

Remi Rumunije i Ć vajcarske

Fudbalske reprezentacije Rumunije i Ć vajcarske odigrale su danas nereĆĄeno 1:1 u drugom kolu Grupe A Evropskog prvenstva.

Na stadionu Park Prinčeva u Parizu Rumunija je do prednosti doơla u 18. minutu iz jedanaesterca koji je realizovao Bogdan Stanku, dok je bod Ơvajcarskoj doneo Admir Mehmedi pogotkom u 57.

Ć vajcarska je bolje počela utakmicu, imala je dve dobre prilike pre nego ĆĄto je Stanku po drugi put na kontinentalnom ĆĄampionatu iz jedanaesterca zatresao mreĆŸu rivala. Ipak, Haris Seferović je oba puta bio nerpecizan iz dobrih pozicija.

U 18. minutu Aleksandru Kipču utrčao je s levog boka u ơesnaesterac, a tamo ga je za dres povukao Stefan Lihtơtajner, pa je sudija dosudio penal. Stanku je kao i protiv Francuske preuzeo odgovornost, a i ovaj put je bio siguran, pa je Rumunija doơla do prednosti.

Do kraja prvog poluvremena Ơvajcarska je uglavnom napadala, ali do poluvremena nije uspela da dodje do izjednačenja.

U drugom poluvremenu Ć vajcarci su nastavili u istom ritmu, pa su u 57. stigli do izjednačenja. Mehmedi je u kaznenom prostoru rivala pokupio jednu odbijenu loptu posle kornera, te je snaĆŸnim udarcem sa oko 11 metara savladao Čiprijana TataruĆĄanua.

Nijedna selekcija do kraja susreta nije uspela da dodje do prave prilike za gol.

Rumunija je na otvaranju Evropskog prvenstva poraĆŸena od Francuske s 1:2, dok je Ć vajcarska u prvom kolu pobedila Albaniju s 1:0.

U poslednje, trećem kolu, Ơvajcarce očekuje duel s Francuskom, dok će Rumunija igrati protiv Albanije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.