U trendu

Ronaldo: Verovao sam da možemo do finala EP

Kapiten fudbalske reprezentacije Portugala Kristijano Ronaldo rekao je da je verovao da njegova ekipa može da se plasira u finale Evropskog prvenstva u Francuskoj i da se državni tim ne vrti samo oko njega.

Porutgal se sinoć plasirao u finale Evropskog prvenstva u Francuskoj pošto je u Lionu pobedio Vels sa 2:0 golovima Ronalda i Nanija. To je prva pobeda Portugala na turniru u regularnom delu utakmice.

„Verujemo da je u fudbalu sve moguće. Veoma sam srećan. Ovo je nešto što sam želeo da postignem, posle osvajanja Lige šampiona. Duboko u srcu verovo sam da možemo daleko da doguramo na Evropskom prvenstvu. Možda nije počelo onako kako smo želeli, ali ovo nije sprint na 100 metara, ovo je maraton“, rekao je Ronaldo, preneli su danas britanski mediji.

Fudbaler Real Madrida naveo je da se državni tim ne vrti samo oko njega, već da tu ima mnogo kvalitetnih igrača.

„Kada pomislite na Nanija, Renata (Sančesa) i Rikarda (Kvarežmu), koji su takođe davali golove na turniru, vidite da smo tim. Portugal nisam samo ja“, dodao je on.

Ronaldo je golom protiv Velsa postigao deveti pogodak na evropskim prvenstvima čime se izjednačio sa Mišelom Platinijem na prvom mestu strelaca.

„Najvažnije je bilo to što je ekipa verovala da može da se plasira u finale. Čestitam trenerima, lekarskom timu i svima koji su radili sa nama. Rekord je lepa stvar. I pre sam obarao rekorde i još ih obaram za klub i reprezentaciju. Sve je to prirodno, a ključno je što smo stigli do finala. Srećan sam i ponosan na saigrače. Ja i momci smo oduvek sanjali o uspehu sa državnim timom. Sada smo skoro stigli. Oduvek sam sanajao da osvojim neki trofej sa Porugalom, a sada sam na korak od toga. Besplatno je sanjati, pa hajde da nastavimo da sanjamo“, rekao je Ronaldo.

Portugal će u finalu Evropskog prvenstva, u nedelju od 21 čas u Sen Deniju igrati protiv pobednika večerašnjeg duela u Marseju između domaćina turnira Francuske i aktuelnog svetskog šampiona Nemačke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.