U trendu

Ruiz: Ako sam dao gol Å ahtjoru, mogu i Partizanu

Fudbaler Crvene zvezde DÅŸon Hairo Ruiz izjavio je danas da ga inspiriÅ¡u velike utakmice i poručio da veruje da će postići gol u večitom derbiju protiv Partizana.

„Znam da je duel sa Partizanom veoma vaÅŸna utakmica, mnogo se priča o njoj… Jedva čekam da osetim taj pritisak i ambijent i budem deo sve toga. Naravno da mogu da postignem gol Partizanu, kao Å¡to sam to učinio protiv Å ahtjora. Ako budem u dobroj formi verujem da ću biti strelac“, rekao je Ruiz na pripremama u Termama ČateÅŸ.

Fudbaler sa Kostarike došao je kao veliko pojačanje iz ukrajinskog Dnjepra i trebalo bi da donese kvalitet više u napadu na Ligu šampiona. Ruiz ističe da je svestan da se od njega puno očekuje.

„Svestan sam da se puno od mene očekuje. Normalno je da uprava, igrači i navijači od pojačanja traÅŸe mnogo, trudiću se da pomognem timu da ispuni svoje ambicije“.

Iza Ruiza je dobra sezona u Dnjepru, postigao je šest golova u tamošnjem šampionatu i osveşio karijeru posle odlaska iz Lila.

„Postizao sam golove Metalistu i Å ahtjoru, napunio sam samopouzdanje. To će mi pomoći samo da igram joÅ¡ bolje“, optimista je krilni fudbaler.

Prema njegovim rečima crveno-beli imaju kvalitet da odbrane šampionsku titulu u Srbiji i plasiraju se u grupnu fazu jednog od dva evropska takmičenja.

„Svi su me lepo dočekali u Zvezdi, osećam se ugodno i sve je za sada kako treba. Vidi se odmah da je ekipa veoma kvalitetna i da moÅŸe da odbrani titulu, ali i napravi velike uspehe u Evropi“.

On ne krije da je jedan od razloga dolaska u Crvenu zvezdu şelja da se dobrim igrama vrati u reprezentaciju Kostarike, čiji je dres A tima oblačio četiri puta, uz jedan gol.

„Svakim danom treniram sve jače zbog toga, a u mojoj zemlji znaju da sam preÅ¡ao u veliki klub. Verujem da ću se nametnuti selektoru“, zaključio je Ruiz.

Ruiz najviÅ¡e vremena provodi u druÅ¡tvu saigrača koji govore isti jezik, Ugom Vijeirom i Luisom Ibanjezom, zbog čega su dobili novi nadimak „Trios pekenjos“ (Trojica malih).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.