U trendu

Vasić i Marjanović jedva čekaju početak OI

Srpski veslači Miloš Vasić i Marko Marjanović rekli su danas da su spremni i da jedva čekaju početak takmičenja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

„Treninge obavljamo kako smo i planirali, spremni smo i jedva čekamo početak regate. U ovih nekoliko dana smo videli šta možemo da očekujemo kada su u pitanju vremenski uslovi. Naime, staza je zbog jakog vetra u dva navrata bila zatvorena tako da smo morali da korigujemo termine treninga“, rekao je mladji član dvojca bez kormilara Miloš Vasić.

Uprkos promenljivim vremenskim uslovima na regatnoj stazi u Laguni Rodrigo de Freitas srpski dvojac bez kormilara Miloš Vasić i Nenad Bedjik, odnosno dubl skul u sastavu Marko Marjanović i Andrija Šljukić po planu obavljaju završne treninge pred start regate na 31. Olimpijskim igrama.

Vasić, koji je pre četiri godine u Londonu veslao u četvercu bez kormilara i zauzeo 10. mesto u končanom plasmanu, naveo je da u Olimpijskom selu sve funkcioniše „manje-više kako treba“.

„Zadovoljni smo smeštajem, hranom i ostalim stvarima. Medjutim, fokusirani smo jedino na takmičenje i na to da na najbolji način otvorimo naš nastup u Riju“, rekao je Vasić.

I stariji član dubl skula Marko Marjanović naveo je da se treninzi, uprkos vremenskim uslovima, odvijaju po planu.

„Treninzi idu dobro, a uspevamo da spojimo one na vodi što je uspeh s obzirom da je vreme veoma promenljivo, pa je staza, zbog jakog vetra, čas zatvorena čas otvorena. Medjutim, na to smo bili pripremljeni i to smo očekivali budući da je Rio primorski grad“, kazao je Marjanović, debitant na Olimpijskim igrama.

„Uslovi i na stazi, ali i u Olimpijskom selu malo škripe, ali to nije ništa što previše utiče na nas. Ipak, iz dana u dan sve je bolje po tom pitanju. Polako nas prolazi i umor, obojica smo spremni i jedva čekamo trke“, rekao je Marjanović.

Žreb kvalifikacionih grupa obaviće se u četvrtak uveče.

Olimpijske igre u Riju zvanično će biti otvorene u noći izmedju petka i subote, a srpski veslači će propustiti ceremoniju svečanog otvaranja budući da dan kasnije počinju takmičenje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.