U trendu

Ventura: Nisam zvao Pelea jer su pozivi za Kinu skupi

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Đampjero Ventura neće uvrstiti napadača Šangdonga Gracijana Pelea na spisak za utakmice u novembru, posle međusobnog sukoba, i u šaljivom tonu kao razlog obrazložio da su pozivi za Kinu preskupi.

Pele je na utakmici protiv Španije u oktobru, prilikom izmene na početku drugog poluvremena, odbio da se rukuje sa Venturom i tako eliminisao sebe iz reprezentacije.

„Da li sam pričao sa Peleom? Nisam, jer su telefonski razgovori sa Kinom veoma skupi… Osuđem ono što je uradio, izrazio nepoštovanje prema dresu reprezentacije i saigračima. Napravio je naveću moguću grešku“, rekao je Ventura za Rai Sport.

Ventura, ipak, nije u potpunosti zatvorio vrata nacionalnog tima nekadašnjem golgeteru Parme, Sampdorije, Fejnorda i Sautemptona.

„Ne verujem da će biti u sastavu za narednu akciju, potreban je period mirnoće. On nije mlad fudbaler, ali može još da pruži reprezentaciji Italije u budućnosti“, poručio je selektor Azura.

Italija se sastaje sa Lihtenštajnom 12. novembra u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji, dok tri dana kasnije igra sa Nemačkom prijateljski meč.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.