U trendu

Završni turnir Evrolige i zvanično u Beogradu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i prvi čovek košarkaške Evrolige Djordi Bertomeu potpisali su danas u Beogradu ugovor prema kome će glavni grad Srbije biti domaćin završnog turnira tog takmičenja 2018. godine.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam u Beogradu. Došao sam da vam otkrijem jednu tajnu, koja je bila strogo čuvana. ‘Fajnal for’ 2018. održaće se u Beogradu“, rekao je Bertomeu na ceremoniji u skupštini grada.

Pre potpisivanja sporazuma prikazani su kratki filmovi o svim završnim turnirima do sada, a prikazan je i promo spot Beograda.

„Odavno smo bili pod pritiskom da ‘fajnal for’ organizujemo u Beogradu. (Legendarni novinar) Vlada Stanković mi je još 2002. godine pomenuo Beograd kao odredište, a pre mesec dana u Pekingu mi je isto to rekao i Miloš Teodosić“, rekao je Bertomeu.

Prvi čovek Evrolige rekao je da za sve postoji „pravo vreme“ i „pravi partneri“.

„Verujem da je 2018. pravo vreme iz mnogo razloga, ali je važnije da smo konačno našli prave partnere. Od KK Crvena zvezda, preko čelnika tog kluba, koji su nam mnogo pomogli, pa do gradonačelnika i premijera. Moram da kažem da smo sa gradonačelnikom imali saradnju kakvu nismo imali u IstanbulU“, rekao je Bertomeu.

Predsednik Evrolige kazao je da 2018. očekuje sjajnu atmosferu i žurku, zbog načina na koji se košarka gleda u Beogradu.

Mali je rekao da je jako srećan i istakao je ulogu koju je premijer Srbije imao u organizaciji.

„Verovatno sam u ovom trenutku najponosniji gradonačelnik u Evropi. Ovo je veliki dan za Beograd i srpski sport. Trudimo se da svake godine u Beogradu imamo neki vrhunski sportski dogadjaj i siguran sam da ćemo biti najbolji domaćini do sada“, rekao je Mali.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar