U trendu

Stara cena uglja za građane ako kupuju direktno od EPS-a

Elektroprivreda Srbije saopštila je danas da za građane ugalj nije poskupeo, budući da oni mogu, kao krajnji kupci, da kupe ugalj direktno od EPS-a po starim cenama.

„Korigovane cene koje se navode u izveštajima pojedinih medija odnose se isključivo na preprodavce, tj. trgovce ugljem“, objašnjava se u saopštenju EPS-a i dodaje da su te odluke o korekciji donete u skladu sa poslovnom politikom kompanije za prodaju uglja preprodavcima, koji su blagovremeno upoznati sa promenama.

Cilj svake tržišno orijentisane kompanije, kakva je i Elektroprivreda Srbije, jeste uspešno poslovanje, što, kako se navodi, u ovom slučaju podrazumeva prodaju što više uglja krajnjim kupcima, bez posrednika.

„Smatramo da je nedopustivo dovođenje čitalaca u zabludu da će obični građani plaćati skuplji energent, kada to uopšte nije slučaj, jer cena za njih nije korigovana“.

Svi građani koji su zainteresovani za kupovinu uglja direktno u Ogranku RB „Kolubara” mogu kupiti sirovi ili sušeni ugalj, koga ima dovoljno, po staroj ceni od 3.452,42 dinara po toni sirovog uglja, odnosno 8.430,54 dinara po toni sušenog uglja.

Za direktnu kupovinu uglja od EPS-a, zainteresovani treba da donesu fotokopiju lične karte na arhivu Komercijalnog sektora RB „Kolubara” u naselju Vreoci, ili da pošalju poštom na adresu: JP EPS, Ogranak RB „Kolubara“, Komercijalni sektor, Ul. Diše Đurđević BB, 11560 Vreoci.

Po predaji kopije lične karte i zahteva za kupovinu, građani će biti kontaktirani od strane zaposlenih u Službi prodaje uglja, navodi se u saopštenju EPS-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.