U trendu

Zdravko i Zoran Mamić pod istragom USKOK-a

Fudbalski klub Dinamo iz Zagreba saopštio je danas da su izvršni predsednik tog kluba Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić pod istragom Službe za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK).

Hrvatska policija od jutros pretražuje kuće i stanove braće Mamić zbog sumnje u utaju poreza.

USKOK je saopštio je da se na osnovu krivične prijave službe za otkrivanje poreznih prevara sprovode „hitne dokazne radnje zbog sumnje na počinjenje krivičnih dela primanja i davanja mita, utaje poreza i drugih davanja i zloupotreba poverenja u privrednom poslovanju, vezano za nezakonite radnje koje su preduzimale odgovorne osobe GNK Dinamo i službena osoba Porezne uprave“.

Dinamo je saopštio da „cela hrvatska javnost zna da se već godinama vrši kontrola i nadzor nad radom“ kluba i pojedinaca i da je ovo „još jedna u nizu“.

„Obaveštavamo vas da je po nalogu županijskog suda u toku istraga koju sprovodi USKOK, a u kojoj su predmet obrade naša dva člana: izvršni predsednik Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić“, objavio je Dinamo na svom sajtu.

Jedan od advokata Zdravka Mamića, Mate Matić, izjavio je za agenciju Hinu da je njegov klijent na putu u Sloveniji i da nije dobio nikakvo obaveštenje o istrazi ili pretresu njegove kuće o čemu je saznao iz medija.

Još nije poznato hoće li se Zdravko i Zoran Mamić danas vratiti u Zagreb, gde im preti pivođenje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.