U trendu

Da li penzioneri plaćaju nesposoban menadžment

Šef poslaničke grupe Dosta je bilo u Skupštini Srbije Saša Radulović pitao je danas premijera Aleksandar Vučića da li se „otimanjem“ od penzionera, odnos smanjem penzija, plaća nesposoban menadžment Er Srbije i Železare Srbije koje posluju sa gubitkom.

Radulović je rekao da je samo u poslednje dve godine Er Srbiji dato skoro 300 miliona evra kroz plaćanje zaostalih dugova i subvencije, a da je od penzionera uzeto u 2015. godini 180 miliona evra.

On je agenciji Beta rekao i da je Železara Srbije napravila gubitak od 270 miliona evra u poslednje dve godine.

„Da li su to penzioneri sa tih 180 miliona evra koliko im je oteto finansirali nesposoban menadžment Er Srbije i Železare Smederevo“, pitao je Radulović.

On je kazao i da azerbejdžanska kompanija, koja je zadužena za 40 kilometara deonice puta Ljig-Preljina ima povlašćene uslove i da „kupi kajmak“ od tog posla i uzima profit, dok su podizvodjači srpske gradjevinske firme koje rade sve poslove sa svojom mehanizacijom i radnom snagom, a od toga nemaju ništa.

Radulović je pitao kada će država prestati da favorizuje strane kompanije na štetu domaćih kompanija.

On je premijera pitao i kada će preuzeti odgovornost i prestati da krivi prethodnu vlast za sve loše u zemlji, s obzirom da vlada već četiri godine.

„Premijer je juče dao izjave u vezi Kuršumlijske banje i rekao da su za to što u banji nije uveden red kriva dešavanja ih 2000-tih. Pitam ga da li zna da je ovo 2016. godina, da je prošlo četiri godine otkako je na vlasti i zašto nije ništa uradjeno na uvodjenju reda i kada će preuzeti odgovornost i prestati da okrivljuje nekog drugog“, rekao je Radulović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.