U trendu

Ivanović bolje, ali i dalje nestabilno

Zdravstveno stanje lidera Građanske incijative Srbija demokratija pravda Olivera Ivanovića, koji je zbog posledica dvonedeljnog štrajka glađu prebačen u intenzivnu negu koronarne jedinice, danas je nešto bolje ali i dalje nestabilno, izjavio je lekar kosovskomitrovačkog Zdravstvenog centra Milan Jakovljević.

„Ivanović je danas nešto bolje nego juče popodne, kada je prebačen na intenzivnu negu, ali je i dalje nestabilno. Ima bolove koji se ponavljaju i liče na anginozne bolove, prima sve terapije“, rekao je  predsednik Konzilijuma koji brine o zdravstvenom stanju Ivanovića.

Lider SDP počeo je štrajk glađu 7. avgusta nakon što mu je odbijen zahtev da se brani sa slobode. U pritvoru je od januara 2014. godine. Osumnjičen je za ratne zločine nad albanskim civilima na Kosovu.

Zahtev da se brani sa slobode odbijen je i pored garancija Vlade Srbije da će u svakom trenutku biti dostupan pravosuđu i činjenice da ga nijedan od saslušanih 45 svedoka tužilaštva nije doveo u vezu sa delima koja mu se stavljaju na teret.

Nakon što mu se zdravstveno stanje pogoršalo, Ivanović je 15. avgusta prebačen u Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.