U trendu

Opozicija: Vlada nastavlja da ponižava parlament i poslanike

Deo opozicionih poslanika danas je protestovao, ocenivši da je Vlada Srbije uputila Skupštini Srbije predlog državnog budžeta za 2017. sa mesec dana zakašnjenja kako bi opozicija „koja nema sposobnosti supermena poput premijera“, bila sprečena da amandmanima poboljša taj predlog.

Poslanici Pokreta Dosta je bilo (DJB), Demokratske stranke, Nove stranke, Socijaldemokratske stranke, Dveri, Lige socijaldemokrata Vojvodine, kao i samostalni poslanici, ukazali su i da je tim potezom vlade, koja je državni budžet umesto 1. novembra skupštini dostavila u petak, nastavljeno dalje ponižavanje i poslanika i parlamenta.

Presednik DJB Saša Radulović je rekao da je „očigledna namera vlade da budžet protrči kroz Skupštinu“ i da bude usvojen „navrat nanos“.

„Za budžet na više od 1.300 strana dobili smo 44 sata da se pripremimo i podnesemo amandmane, odnosno oko dva minuta po stranici“, rekao je Radulović ironično primetivši da poslanici nisu supermeni poput premijera pa da to mogu da urade.

Radulović je ocenio i da je razlog za takav potez vlade kao i sazivanje više odbora i sednice parlamenta za nedelju to što vlada nešto krije.

S Radulovićevim stavovima saglasili su se šef poslaničke grupe DS Goran Ćirić, predsednik Dveri Boško Obradović, poslanica LSV Marinika Tepić kao i samostalni poslanici Sanda Rašković Ivić i Dijana Vukomanović.

Ćirić je rekao i da je DS odgovorna za to da gradjani saznaju šta za njih znači svaka tačka i zapeta u budžetu, dok je Obradović ukazao da se Vlada Srbije novim delovanjem oko državnog budžeta pokazala kao neodgovorna i nesposobna.

Obradović je ukazao i da je opozicija imala nešto više od jednog dana da pripremi amandmane na državni budžet od 1.300 strana i da i to pokazuje da vlada nešto krije.

Poslanica Marinika Tepić ocenila je da aktuelno ponašanje vlasti u vezi s državnim budžetom pokazuje da se vlast plaši opozicije, iako stalno govori suprotno.

Ona je takodje protestovala zbog kratkog vremena koje je ostavljeno opozicionim strankama za razmatranje državnog budžeta i podnošenje amandmana.

Rašković Ivić povodom načina na koji je predložen budžet, navela je da premijer želi da od parlamenta napravi marionetu i istakla da mu u tome pomaže predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

Ona je navela i da se opozicioni poslanici s tim neće složiti, a sličan stav iznela je i Vukomanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar