U trendu

Stanovnici Gračanice traže bolju policijsku zašitu

Nekoliko stotina stanovnika Gračanice i okolnih mesta protestovalo je danas ispred policijske stanice u tom gradu zahtevajući bolju zaštitu ljudi i imovine.

Učesnici protesta su kazali novinarima da su se okupili zbog nedavnog napada na Vojislava Popovića (85) i njegovu unuku i zbog učestalih kradja.

Zatražili su hitan sastanak opštinskog Odbora za bezbednost i više policijskih patrola.

Policiju u Gračanici supozvali da saopšti kakva je procena bezbednosti i da podnese izveštaj o rezultatima dosadašnjih istraga i razlozima zbog kojih neki slučajevi nisu rešeni.

GradonačelnikPreds opštine Gračanice Vladeta Kostić je kazao novinarima da je stanje bezbednosti „alarmantno“ u selima te opštine s većinskim srpskim stanovništvom.

„Na takvo stanje smo ukazivali poslednjih godinu dana. Opština nema dobru saradnju s policijom, komuniciramo putem dopisa, a ja na dobijam zvanične policijske izveštaje o proceni bezbednosne situacije u Gračanici“, naveo je predsednik opštine.

Dodao je da je zbog lošeg stanja bezbednosti Skupština opštine zatražila smenjivanje komandira lokalne policijske stanice.

Zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović ocenio je da je „naročito komandir policijske stanice u Gračanici nezainteresovan za svoj posao“.

„Već mesecima razgovaram sa ministrom i direktorom policije o brojnim pokazateljima koji vrlo jasno govore o tome da situacija u Gračanici nije dobra, da rad policijske stanice nije ni približno na potrebnom nivou i da se situacija pogoršava“, rekao je Stojanović.

On je ukazao da je bezbedonosna situacija u mnogim opštinama loša jer „komandiri ne rade dobro svoj posao, a niko ih ne poziva na odgovornost“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.