U trendu

U 2016. gradjani će lakše dolaziti do dokumenata

Potpredsednica vlade Kori Udovički izjavila je da su u 2016. godini pred vladom i ministarstvom za lokalnu samoupravu na čijem je čelu, važne reformske inicijative koje će izmedju ostalog gradjanima olakšati pribavljanje dokumenata.

„Tokom naredne godine zauvek ćemo izbaciti ono ‘fali ti još jedan papir’. Ne treba da dokazujemo državi da smo se rodili, da smo zaposleni i uplaćujemo doprinose, jer država ima sve te podatke“, rekla je Udovički sinoć na svečanosti povodom dodele Godišnje nagrade Srpske asocijacije menadžera (SAM).

Prema njenim recima, ministarstvo će u 2016. promovisati odgovornost, inicijativu i saradnju. U fokusu će, kako je navela, biti i korporativna odgovornost – jačanje svesti da nismo sami.

„Moramo da jačamo svest o tome i učinimo nešto kako bi nama svima bilo bolje. Odgovornost je ključna reč u svakoj oblasti i u tom smislu, u 2016. ćemo mnogo očekivati“, rekla je Udovički.

Skup je iskoristila da čestita svim otvaranje pregovaračkih poglavlja sa EU, ali i postizanje dogovora na klimatskom samitu u Parizu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.