U trendu

U ponedeljak oblačno s kišom, do 16 stepeni

U Srbiji će sutra biti oblačno sa kišom, na visokim planinama sa snegom, i najvišom dnevnom temperaturom od 16 stepeni, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

Veća količina padavina očekuje se u centralnim, istočnim i južnim predelima, gde će pasti 20 do 40 litara po kvadratnom metru, a na području Braničeva i juga Srbije i više.

Duvaće slab i umeren, južni i jugoistočni vetar, u košavskom području i na planinama povremeno jak. Vetar će uveče biti u slabljenju, i skretanju na zapadni. Najniža temperatura biće od četiri do devet, a najviša dnevna od 12 do 16 stepeni.

Krajem dana i tokom noći očekuje se prestanak padavina i postepeno razvedravanje sa jugozapada.

U Beogradu će biti oblačno, povremeno sa slabom kišom. Duvaće slab i umeren, južni i jugoistočni vetar, koji će povremeno biti jak, a uveče u slabljenju i skretanju na zapadni.

Najniža temperatura biće oko osam, a najviša dnevna oko 15 stepeni.

Tokom noći očekuje se prestanak padavina i delimično razvedravanje.

U Srbiji će u utorak biti malo do umereno oblačno. U sredu se očekuje novo naoblačenje, pre podne sa kišom u južnim i istočnim, a do kraja dana i u centralnim predelima. Do kraja nedelje često će padati kiša, na visokim planinama sneg, a temperatura će biti oko prosečnih vrednosti za ovo doba godine.

U Beogradu se očekuju slične vremenske prilike.

Biometeorološka situacija može uticati nepovoljno na većinu hronično obolelih. Najizraženije tegobe mogu imati srčani bolesnici. Moguće meteoropatske reakcije su problemi sa snom i glavobolja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.