U trendu

Pronađen dečak koga su roditelji za kaznu ostavili u šumi

Spasioci su posle skoro nedelju dana potrage pronašli sedmogodišnjeg japanskog dečaka koga su roditelji ostavili u šumi na ostrvu Hokaido da bi ga kaznili.

Dečak je bio blago dehidriran i po rukama i nogama imao manje ogrebotine, ali zdravstveno nije bio ugrožen, rekli su lekari koji su ga pregledali, javila je agencija Kjodo.

Otac dečaka Takajuki Tanooka se izvinio zbog vaspitne metode koju je sproveo. Policija je saopštila da bi protiv roditelja mogla da bude podignuta optužnica.

Roditelji su da bi kaznili dečaka hteli na kratko da ga ostave samog u šumi i rekli mu da izadje iz automobila. Vratili su se, kako kažu, posle nekoliko minuta, ali njega nije bilo. Bio je kažnjen zato što je ranije tog dana, igradjući se pored reke, bacao kamenje na ljude i automobile.

„Nisam verovao da će se to dogoditi. Preterali smo. Mislio sam da je to za njegovo dobro“, rekao je otac.

Dečaka su pronašao vojnik na vojnom poligonu na severnom japanskom ostrvu. Dečak, koji se predstavio kao Jamato Tanooka, pronadjen je u zaključanoj vojnoj baraci pet kilometara od mesta na kojem je nestao.

U ovo doba godine temperatura u gustoj planinskoj šumi noću padne i na sedam stepeni.

U potrazi za dečakom učesvovalo je 180 ljudi, medju kojima i pripadnici vojske i lovci, pošto su tokom akcije na više mesta pronadjeni tragovi medveda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.