U trendu

Potrebna jedinstvena politika u migrantskoj krizi

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Davosu da je Srbija spremna da pomogne u rešavanju migrantske krize, ali da je potrebno da Evropska unija izadje s jedinstvenom politikom.

„Verujem da će EU pronaći zajednički imenitelj. Naša poruka će ovde biti – kažite ako treba da pomognemo više Makedoniji, već tamo imamo 20 policajaca, ako treba da damo još 100, 150 policajaca, daćemo“, rekao je Vučić novinarima u Davosu.

Vučić je rekao da se i u Davosu pokazalo da je migrantska kriza „opsesivna tema za celu Evropu“.

On je rekao da će Srbija sprovesti i odluku da se ne puštaju ekonomski migranti, ali da je potrebno da to bude evropska politika.

„Samo nemojte svi da očekuju da se negde nešto desi, a da niko nikom ne sme ništa u lice da kaže i da onda za sve bude kriva (nemačka kancelarka) Angela Merkel. To me podseća na mnoge stvari u našoj zemlji i prosto neću u tome da učestvujem, makar bio jedan jedini ovde koji će veoma pozitivno da govori o gospodji Merkel“, rekao je Vučić.

Srpski premijer je rekao da je „postala moda“ da se kritikuje nemačka kancelarka i da svi sada govore da je trebalo da se zauzme čvršći stav, ali da svi zaboravljaju da je podizanje zidova protivpravno i da nije evropsko ponašanje, kao i da nije ni fer prema mnogim ljudima.

„Ali, ja mislim da je Angela Merkel radila najbolje što je mogla i da mnogi zaboravljaju ono što ću na svakom mestu da kažem, ne zato što mi je zbog bilo čega potrebno već zato što je to fer da se kaže – da nije bilo Angele Merkel, pitanje je da li bismo mi na Balkanu sačuvali mir i stabilnost“, rekao je Vučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.