Igor Mirović dobitnik makedonske Međunarodne književne nagrade 'Vavilon' za pesničko delo

Na svečanosti u Društvu književnika Makedonije u Skoplju, vojvođanskom premijeru Igoru Miroviću, koji je i pesnik i književnik, dodeljena je Međunarodna književna nagrada „Vavilon“ za pesničko delo i stvaralaštvo, saopštio je danas Biro za odnose s javnošću Pokrajinske vlade.

Nagradu je, osim Mirovića, dobio i poznati makedonski književnik Jordan Plevneš, za izuzetno delo koje je obeležilo književnost na makedonskom jeziku, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Mirović besedom pred članovima Društva književnika u Skoplju na temu „O mladosti u starosti“, svoje uzore i raznolikost motiva u svojim pesmama označio „na tragovima i nasleđu Ujevićevih strahova i nadanja Blažeta Koneskog, koji je prvi preveo ‘Gorski vijenac’ na makedonski jezik i time trajno zadužio srpsku književnost“.

Predsednik Društva književnika Makedonije Hristo Petreski bio je domaćin dvodnevne književne manifestacije na kojoj su se, između ostalih, predstavili i književnici Blagoje Baković i Miroslav Aleksić iz Srbije, piše u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar