Sutra počinje umetnička ekspedicija Beograd-Atina

Ovogodišnja umetnička ekspedicija „Sound Development City“ počinje sutra u Galeriji 12 HUB, a odvijaće se između Beograda i Atine do 27. septembra.

U ekspediciji učestvuje 13 međunarodnih umetnika od kojih će neki razvijati svoje projekte kroz interakciju sa stanovnicima Beograda.

Luka Ivanović, poznat i kao Lukatoyboy, Friedrić Greiling i Sven Ulber ponudiće nesvakidašnju besplatnu taksi vožnju, a jedino što traže zauzvrat je da saputnici sa njima podele priču, pesmu, zvuk ili da nešto odsviraju.

U petak, 11. septembra u bioskopu „Zvezda“ biće prikazan grafiti dokumentarac „Style Wars 2“ čiju režiju potpisuje slovenačko-švajcarski umetnički dvojac Veli i Amos, koji su ujedno producenti i reditelji.

Taj film je višeslojni, savremeni omaž kultnom dokumentarcu „Style Wars“ iz 1983. Veli i Amos su entuzijastički, bez novčanih sredstava krenuli na prekookeansko putovanje obilazeći i galerije, ali i ratom zahvaćena područja, sa idejom da verno prikažu aktuelno stanje grafiti umetnosti na internacionalnoj sceni.

Klara Ravat 14. septembra organizuje „Mirisnu šetnju“.

Reč je o celodnevnoj ekskurziji koja je ujedno eksperiment i radionica, tokom koje će, zajedno sa učesnicima, pokušati da odgonetne kako miriše Beograd.

Oni će sakupljati mirise koji ih prate gradom, a zatim će naučiti da ih ekstrahuju uz pomoć tradicionalnih metoda destilacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

galerijaumetnost
Komentari (0)
Dodaj komentar