Recept za testo za krofne koje će baš uvek ispasti savršeno

Mekane, ukusne krofne postoje vekovima, omiljena su poslastica širom sveta, lako se prave, savršene su i punjene i prazne i nema ko ih ne voli.

Krofne su popularne u celom svetu, prave se na mnogo različitih načina, a svaka njihova varijanta je omiljena. Krofne koje danas znamo vode poreklo iz Danske, a jedna od najpoznatijih varijacija ovog specijaliteta je čuvena američka krofnica sa rupom na sredini.

Testo za krofne

Postoji više različitih recepata za krofne, a ako ste ljubitellji onih domaćih, mekanih, vazdušastih, onda je za vas ova savršena mera za 30 krofnica, koja uvek uspeva.

Potrebno vam je:

– 400 ml mleka

– 50 ml ulja

– 40 gr kvasca

– 2 cela jaja

– 1 kašika šećera

– 1 prstohvat soli

– 700 gr brašna + 50 gr za posipanje + 50 gr za mešenje testa

Priprema:

Nije potrebno da kvasac kisne, u toplo mleko dodajte izmrvljen kvasac i šećer i izmešajte. U to dodajte pola mere brašna i sve sjedinite žicom za mućenje. Zatim dodajte ulje, razmućena jaja i so, pa opet izmešajte. Dodajte ostatak brašna, pa umutite kašikom. Tome dodajte još 50 gr brašna.

Testo će da bude mekano i lepiće se za ruke, ali tako treba. Kašikom ga uobličite, pospite sa malo brašna, pa pokrijte krpom i ostavite da odstoji oko 30 minuta dok se masa ne udvostruči.

Razvijte testo i razvucite na debljinu od 1 cm, izvadite modlom krofne i pokrijte isečene krofne krpom, pa ostavite da kisnu 20 minuta.

Zagrejte ulje i ispecite krofne.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

krofnerecepttesto
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    I dekorativna kruna cokolada i mrvice kokos p.s.tajne starih majstora dolaze na pravo mesto pomoc za prijatelje bezrezervna…