Albanci napali srpske đake

Najmanje dva prokupačka gimnazijalca zadobila su povrede u tuči, kada su ih navodno napala dvojica Albanaca, nakon čega im je pružena pomoć u lokalnoj italijanskoj bolnici.

Kako prenose Južne vesti, njihov povratak iz Italije, gde su na sedmodnevnoj ekskurziji, očekuje se u nedelju, kada će se znati i više detalja o incidentu.

Vest o incidentu potvrdio je i načelnik Školske uprave za Nišavski i Toplički okrug Dragan Gejo koji kaže da se čuo sa direktorom Gimnazije Dragoslavom Minićem i da su đaci sada potpuno bezbedni.

„Ono što sam saznao od njega je da su, dok su šetali gradom predviđenom rutom u večernjim satima, dva mlađa Albanca sa italijanskim pasošem pritrčala otpozadi i udarila dva dečaka iz grupe pesnicom po glavi, a nakon toga pobegli. Jedan učenik je dobio manju povredu po glavi, a drugi posekotinu na usnama i naduven nos“, rekao je Gejo.

On je dodao i da se čuo telefonom i sa pomoćnikom ministra za srednje škole i da je incident snimljen video-nadzorom, a da su italijanski karabinjeri ubrzo nakon incidenta identifikovali i uhvatili dvojicu napadača, dok je direktor Minić dao izjavu u policiji.

Na ekskurziji u Italiji inače boravi 99 učenika prokupačke Gimnazije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Albancinapadsrpski đacituča
Komentari (5)
Dodaj komentar
 • Milosav

  Navodno napali…

 • Anonimni

  Napali od pozadi udarili i pobegli, a ovom jednom razbijen nos

 • Anonimni

  STA DECA KO DECA??!!! KAKO SE NE ZAJEBU PA UDARE NJIHOVE… STRASNO I DOKLE VISE?????!!!

 • Anonimni

  Napad na nacionalnoj osnovi, nikako ne „deca“.

 • Vlah

  A deca ko deca bre .