U trendu

Po nalogu VJT u Smederevu uhapšen ujak U. B., koji je počinio masovno ubistvo

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Smederevu uhapšen je G. G. (49) iz Kragujevca, ujak okrivljenog U. B. (21) protiv koga se vodi postupak zbog masovnog ubistva u okolini Mladenovca i Smedereva, saopšteno je danas.

U saopštenju VJT u Smederevu se navodi da je G. G. uhapšen juče, kao i da mu je određeno zadržavanje od 48 sati.

On je uhapšen, kako se navodi, nakon zajedničkog rada Višeg javnog tužilašva u Smederevu i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije, „a na osnovu novih činjenica utvrđenih u istrazi koja je u toku protiv U.B. i njegovog oca R. B. u cilju utvrđivanja i razjašnjavanja svih okolnosti koje se odnose na poreklo oružja kojim je okrivljeni U. B. izvršio krivična dela koja mu se stavljaju na teret“.

Osumnjičeni G. G. se tereti za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, i uz krivičnu prijavu biće doveden na saslušanje u prostorije Višeg javnog tužilaštva u Smederevu.

U masovnoj pucnjavi u noći 4. maja, U. B. je hicima iz kalašnjikova ubio osam osoba i ranio 14, a policija ga je, nakon prijave taksiste koga je prisilio da ga nakon počinjenog zločina odveze do ujaka, uhapsila kod Kragujevca.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.