Majka monstrum: pretukla bebu, izašla sa dečkom, a ni to nije sve (video)

Pretukla svoju bebu pa izašla sa dečkom, i tu nije kraj strahotama: Komšinica se srušila pred jezivim prizorom…

Privedena majka monstrum iz Ukrajine koja je živela sa sinom u socijalnom smeštaju.

Majka (19) sa zapada Ukrajine osumnjičena je da je u utorak pretukla svoju jednomesečnu bebu, ostavila je krvavu i samu, pa otišla na sastanak sa dečkom. Dečak je bilo u teškom stanju, ali su mu lekari spasli život, prenose ukrajinski mediji.

Bebu Mikitu pronašle su komšije u modricama, na ivici smrti u gradu Rivna.

Majka monstrum, koja nije imenovana, živela je sa sinom u socijalnom smeštaju. Pošto je nije bilo celog dana, drugi stanari su se zabrinuli za dete i rešili da provere kako je.

– Imao je modricu na oku. Osušena krv mu je začepila nos i jedva je disao. Krenuli smo da ga presvlačimo i videli još crnih modrica po celom telu. Jedna žena koja je bila u sobi onesvestila se kada je sve to videla – priča Tatjana Primak, koja živi vrata do vrata.

Dete je u kritičnom stanju primljeno u bolnicu, a lekari sumnjaju na frakturu lobanje.

Nikada nisam video bebu u tako zapuštenom stanju. Mislim da ga majka nikad nije presvukla niti je koristila pelene. Koža mu je u užasnom stanju – rekao je lekar Mihailo Kulik, na čelu intenzivne nege Dečje bolnice u Rivni.

Majka je privedena kada se sledećeg jutra vratila kući i pokrenuta je istraga o prebijanju i zanimarivanju deteta.

– Majka je rekla da je bila pod stresom jer je beba stalno plakala. Ostavila ga je kući samog i krenula u izlazak sa dečkom – saopštio je portparol policije Anton Kulik.

Slučaj je bio toliko užasan da, kako prenose mediji, psiholog socijalne službe nije mogla da prestane da plače kad je videla dete i popričala sa majkom.

Nema sumnje da je beba brutalno pretučena. Majka se pravdala da nije ni pipnula Mikitu, već da ga je produvala promaja – rekla je psiholog Julija Tkačenko.

Mikitin otac (27), kako se navodi, nije zainteresovan za njegovu sudbinu, a majka ima još jednog starijeg sina koji joj je oduzet nakon što ga je maltretirala. Prvi put se porodila sa 16 godina.

Socijalna služba sprema tužbu protiv majke i njoj preti 5 godina zatvora. Mikita će joj biti oduzet i prebačen u sirotište.

(dailymail.co.uk)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bebamajkamonstrumnasilje
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • bambi

    Tek da znate sta mlade mame rade sopstvenoj deci u Srbiji. Inace problem ovde u Srbiji je alarmantan zbog same cinjenice da se deca u 99% slucajeva dodeljuju majkama u parnicama odredjivanja starateljstva. Vremenom su to mlade mame prepoznale kao anomaliju u nasem sudstvu i ukapirale da iskoristivsi sopstvenu decu mogu da dodju do alimentacione finansijske zarade koju su shvatile kao svoje pare. Da bi u sudu to brze islo, tuze bivse za pet sest montiranih nasilja i gotova stvar. Inace danasnje mlade mame su potpuno izgubljene u prostoru i vremenu. Za to su jednim delom krivi sudovi i Centri za socijalni rad a drugim delom rijaliti emisije gde se forsiraju starlete, prostitutke, blogerke, i ostale rijaliti nakaze, koje lagodno dolaze do para ne radeci u zivotu gotovo nista. Osim toga, te mlade mame kada dobiju po automatizmu starateljstvo, od godinu dana dete odmah odvedu na cuvanje u jaslice, posle u vrtic, posle u skolu i boravak, popodne daju dedi i babi, nocu ih cuva sam Bog. Mlade mamice nastavljaju sa raskalasnim zivotom, bez obaveza, kuce, ognjista, dece, supruga, bilo cega. Pravac diskoteke, kafici, kockarnice, menjacnice. Dzipovi, intimni prijatelji, alkoholisanje, drogiranje. To vam je, najbalze receno, slika i prilika danasnjih mladih mamica. Podaci nadleznog ministarstva kazu. U Srbiji svaka treca trudnoca zavrsi abortusom. Brakovi traju do sedam godina u proseku. 30.000 srba svake godina manje. Svi ocevi osudjeni za montirana i namestena nasilja. Deca nam rastu sa ovakvim nazovi majkama bez oceva. Bezite ljudi iz ove zemlje. Savet mladim momcima pred zenidbu. Zenite se i sa crnim djavolom ali sa srpkinjom sa ovakvim sudstvom, nikada, Da vam ovakve zene uzmu decu, i da Centri za socijalni rad nece prstom da maknu po sest, sedam godina. Stite prava LGBT.. a desu prava nase dece? Ocevi se u SRbiji tretiraju kao stoka, a svi znamo da nisllje nad decom proizvode izfrustrirane mlade mame, svi znamo da su ocevi i brizniji i odgovorniji roditelji. Svi znamo da o deci u vecini slucajeva racuna vode ocevi. Jadne ove nase danasnje mlade mame. Kada bi imale pozitivnog barem 5% onoga sto su imale nase majke i bake, nasoj deci bi bilo mnogo bolje. STOP NASILJA MAJKI PREMA DECI.

    • Anonimni

      Gospodine, to je Vase iskustvo, za generalizacijom u tolikoj meri nema potrebe. Ima predivnih mladih majki, ali Vi, zbog ocigledno loseg iskustva, to ni ne vidite, vec na ulicama samo trazite majke koje ce se uklapati u taj izopacen profil. Sve najbolje.

      • bambi

        Procitaj ponovo tekst. Ovo nisu moji ili tvoji podaci ovo su podaci nadleznog ministarstva. Osim toga, u nasem Zakonu o porodicnom pravu stoji da su otac i majka ravnopravni staratelji a u praksi nije zabelezen slucaj da je starateljstvo dobio otac, osim u par slucaja sto je zanemarljivo. Takodje iz teksta se vidi da se ne radi o svim majkama vec da je u pitanju jako cesta pojava. Itd. itd. i vrtimo se kao i obicno u krug. I svi sustinu bacaju u djubre a vrte pricu o nebitnim stvarima i ponovo su nam deca zrtve. Dokle vise! Aman dosta vise. Evo vi ste se Anonimni izjasnili da ste gay. Mozete da radite sta hocete u ovoj drzavi. Stite vas i kurta i murta. Maltertirate nas sa paradama godinama. A da li je nekada pokrenuta akcija spasavanja dece od nakaradniih majki? Nije nikad. U brakorazvodnim parnicama majke po nekoliko godina se izivljavaju nad bivsim muzevima time sto im ne daju da vide svoju decu. Ovi u Centru prstom nece da maknu. Sram da vas bude sve redom.