Ubica devojke iz Novog Sada osuđen na doživotnu robiju

Viši sud u Novom Sadu osudio je danas Dejana Dabovića (28) iz Herceg Novog na kaznu doživotnog zatvora, jer je 26. decembra 2019. godine na svirep način ubio bivšu devojku Dušanku Jocović (25), presekavši joj nožem dušnik.

Dabović je osuđen zbog krivičnih dela teško ubistvo iz bezobzirne osvete, kao i za razbojništvo, precizirala je za Tanjug portparol suda Jelena Ostojin.

Ovo je prvostepena presuda na koju odbrana ima pravo žalbe Apelacionom sudu u Novom Sadu.

Inače kazna doživotnog zatvora u ovom slučaju je druga po redu koja je izrečena u Srbiji nakon promene Krivičnog zakonika 2019. godine.

Prvi je na doživotnu robiju osuđen Ninoslav Jovanović iz Malče zbog otmice i zlostavljanja 12-godišnje devojčice iz Niša.

Dabović je inače tokom suđenja priznao ubistvo i detaljno ispričao šta se događalo između njega i devojke, ali nije pokazao znake kajanja.

On je devojku ubio u popodnevnim časovima 26. decembra, napolju, na ulici Alekse Šantića u Novom Sadu, pošto ju je sačekao Dušanku ispred zgrade i zaklao je.

Prema optužnici novosadskog Višeg javnog tužilaštva, Dabović se sumnjici da je u uračunljivom stranju, ali besan zbog raskida veze, na svirep način sačekao bivšu devojku ispred zgrade, gde ju je najpre osam puta udario pesnicom po glavi, a potom nožem naneo niz povreda po rukama, ubadao je po vratu i gruduma, dok nije shvatio da je ubio.

Ona je trpela jake bolove, pogotovu ubadanjem nožem u vrat ubodima ispod desne ključne kosti, ubadanjem u desnu dojku… On je sve to činio bez osećanja, svestan patnje koju ona trpi, navelo je tužilaštvo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

doživotna robijanovi sadubistvo
Komentari (0)
Dodaj komentar