Veliki požar „progutao“ kineski tržni centar u bloku 70 (video)

Veliki požar zahvatio je večeras kineski tržni centar na Novom Beogradu u Bloku 70 i taman kada se nazirao kraj vatrenoj stihiji, vatra se ponovo razbuktala. Tokom večeri su vatrogasne ekipe samo pristizale, tako da je oko jedan sat iza ponoći više od 120 vatrogasaca sa nekoliko desetina vozila bilo na licu mesta.

Kako javlja reporter „Blica“, požar se proširio, a vatrena stihija zahvatila je gotovo 4.000 kvadrata poslovnog prostora.

– Vlasnici radnji u tržnom centru panično iznose robu iz onih delova koje vatra tek što nije zakačila. Stub gustog, crnog dima se diže visoko čak toliko da zaklanja obližnje solitere – javlja „Blicov“ reporter.

Dodaje i da su nešto iza ponoći vatrogasci ulazili u zgradu sa kiseonikom i pokušavali da iseku limenu konstrukciju kako bi vodeni mlaz lakše dopre do paljevine, ali izgleda da je buktinja prejaka za to.

Građani su udaljeni od objekta jer se strahuje od daljih eksplozija.

Vatrogasci satima unazad ne uspevaju da obuzdaju vatru koja, taman kad se učini da se stišala, ponovo bukne, prenose beogradski mediji.

– Ovo će da izgori do temelja – komentarišu stanari obližnjih zgrada.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

blok 70kineski tržni centarpozar
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Sada ce „cuveni“ preletac i sveznalica verovatno doci do zakljucka “ Djilas i opozicija stoje iza ovoga“?.

  • bambi

    Nema sta. Ovi nasi monopolisti nisu mogli da prihvate konkurenciju. Razmislite malo. Prodaju nam patike za 250 evra a kod kineza za 25 evra. A propo cinjenice da tajkuni monopolisticki nad patikama sto pljackaju gradjane vec 20 godina nego sto i oni uzimaju te patike od kineza pa nam prodaju deset puta skuplje. Inace original patike u Budimpesti, dakle origina a ne bofl koji se po Srbiji prodaje, staje oko 60 dolara. Medjutim u Madjarskoj je slobodno trziste dok kod nas vec dugi niz godina monopol. Ovi u Vladi zmure na oba oka. Ne smeju da zucnu. Inace prevare kojima se nasi prodavci sluze se ogledaju u cinjenicama da na patikama stoji npr. 40% popust! Svakom normalnom coveku to predstavlja dno dna, jer 40% na koju cenu? Na cenu koja je formirana tako sto su osnovicu prvo podigli za 60%. Vi necete verovati koji se sve matematicki modeli koriste za prevaru gradjana. Na tome su studije napisane. Ovo je uzas u kakvoj drzavi zivimo. Nije sto kasnimo za Evropom 60 godina nego sto se taj jaz sve vise produbljuje.