Filmska potera za Srbinom u Hrvatskoj: Zaleteo se punom brzinom u blokadu (video)

Srpski državljanin koji je u kombiju krijumčario 33 migranta prethodne se noći, nakon bežanja od policijske potere, svom brzinom zaleteo u policijsku blokadu postavljenu na naplatnoj rampi Lučko.

Vozač je teško povređen, a putnici su prošli bez povreda, izvestila je danas poslepodne zagrebačka policija.

Policajci koji pojačano rade na suzbijanju krijumčarenja ljudi juče su nekoliko minuta pre ponoći, na autoputu A1 kod odmorišta Janjče, počeli da prate kombi vozilo marke „sitroen džamper“ zagrebačkih tablica za koji su posumnjali da krijumčari migrante.

Policijski timovi u vozilima sa zvučnim i svetlosnim oznakama pokušali su da zaustave kombi vozilo, ali je vozač naglo povećao brzinu i dao se u beg u smeru Zagreba pri čemu je u nekoliko navrata pokušao da izgura policijsko vozilo.

Budući da se uporni begunac nije zaustavljao policija je na naplatnoj rampi Lučko postavila blokadu vozilima, ocenivši da su za to stvoreni bezbednosni uslovi.

Kad je 20 minuta nakon početka potere došao do naplatne rampe Lučko, muškarac je probio rampu i zatim se u punoj brzini zabio u dva policijska vozila što ga je na kraju onemogućilo da nastavi da vozi, odnosno pobegne.

Vozač je potom uhapšen i utvrđeno je da se radi o 31-godišnjem državljaninu Srbije.

Policajci su u kombiju pronašli 33 osobe, najverovatnije nezakonite migrante, koji su prošli bez povreda, a odvedeni su na kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdio njihov identitet i status boravka u Hrvatskoj.

Vozaču kombija pružena je lekarska pomoć u KBC Zagreb, gde su mu konstatovane teške povrede.

Protiv njega će biti preduzete istražne radnje zbog protivzakonitog ulaska, kretanja i boravka u Hrvatskoj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hrvatskapoteraSrbin
Komentari (0)
Dodaj komentar