U trendu

Rusija izdala nalog za hapšenje američkog senatora Lindzija Gremjema zbog komentara o Ukrajini

Rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova izdalo je danas nalog za hapšenje američkog senatora Lindzija Grejema nakon njegovih komentara u vezi sa borbama u Ukrajini.

Američki senator Lindzi Grejem je tokom sastanka sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim u petak izjavio da je „smrt Rusa najuspešnije trošenje američkog novca“ u sklopu pomoći Ukrajini.

Portparol ruskog predsednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov prokomentarisao je u nedelju da je „teško zamisliti veću sramotu za državu od takvih senatora“.

Istražni komitet, najveća agencija za krivične istrage u Rusiju, pokrenuo je krivičnu istragu protiv Grejema, a Ministarstvo unutrašnjih poslova je nakon toga izdalo nalog za njegovo hapšenje.

Grejem je među više od 200 američkih članova Kongresa kojima je Moskva prošle godine zabranila ulazak u Rusiju.

Republikanac koji predstavlja Južnu Karolinu je napisao da Tviteru da mu „veliku radost donosi saznanje da je njegova posvećenost Ukrajini izazvala gnev Putinovog režima“.

„Nastaviću da stojim uz i za slobodu Ukrajine sve dok svaki ruski vojnik ne bude proteran sa ukrajinske teritorije. Nalog za hapšenje koji je izdala Putinova korumpirana i nemoralna vlada nosiću kao znak časti“, napisao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.