Handke sutra u Banjaluci i Andrićgradu

BANJAUKA – Nobelovac Peter Handke boraviće sutra u poseti Banjaluci i Andrićgradu, najavio je srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je u izjavi za Srnu rekao da mu je velika čast što će sutra ugostiti nobelovca Handkea, prema kojem srpski narod gaji posebna osećanja i poštovanje.

Nobelovca će sutra u podne u Banjaluci ugostiti Dodik, predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, reditelj Emir Kusturica i rektor banjalučkog Univerziteta Radoslav Gajanin.

Nakon boravka u Banjaluci, Handke će zajedno sa Dodikom i Kusturicom posetiti Andrićgrad gđe će mu u Andrićevom institutu biti uručena „Velika nagrada Ivo Andrić“.

Biće upriličena i tribina o književnom stvaralaštvu i značaju dela Petera Handkea na kojoj će govoriti Kusturica, eminentni akademici i književnici.

Handke je dobitnik „Velike nagrade Ivo Andrić“ Andrićevog instituta u Andrićgradu za najbolju knjigu objavljenu u Srbiji ili Republici Srpskoj tokom 2020. godine „Drugi mač – Majska povest“.

Ova nagrade se uručuje na Svetog Savu u Andrićgradu, ali je ove godine odgođeno zbog epidemiološke situacije.

Handke je Nobelovu nagradu za književnost dobio 2019.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar