Ko ne ustane na himnu, platiće do 2.000 evra?

Ko ne bude ustao za vreme intoniranja crnogorske himne, platiće kaznu između 300 i 2.000 evra, predviđeno je predlogom izmena i dopuna zakona o državnim simbolima i Danu državnosti, koji je utvrdila vlada u Podgorici.
Crnogorski ministar kulture Aleksandar Bogdanović izjavio je posle sednice vlade da se izmenama uvodi obaveza lokalnih samouprava i javnih ustanova, čiji je osnivač država, odnosno opština, da se zastava stalno vije na zgradama u kojima su smešteni ti organi i ustanove, prenosi Tanjug.

On je rekao da se u Predlogu izmena i dopuna Zakona uvodi obaveza da se stoji tokom izvođenja himne Crne Gore, a da se uvode kaznene odredbe za nepoštovanje te zakonske odredbe.

Kako je precizirao, kazna za fizička lica koja ne ustanu tokom izvođenja himne Crne Gore iznosiće od 300 do 2.000 evra.

„Izmenama i dopunama se Zakon o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore usaglašava sa Zakonom o izmenama i dopunama Zakona kojima su propisane novčane kazne za prekršaje. Kazne za pravna lica kreću se od 300 do 20.00 evra, za fizička lica od 300 do 2.000 evra, a za preduzetnike od 300 do 6.000 evra“, rekao je Bogdanović, prenosi RTCG.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

himnakaznaPodgorica
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Miki 75

    Na himnu Montenegra ne treba ustajati, a oni nek pišu kazne, da vidimo dokle će dogurati. Samo će još više radikalizovati ljude tamo. A pravoj himni stare Crne Gore „Onamo namo“ svaki Srbin bi morao da ustane.

  • Misko

    Hah. Kada država više ne liči na samu sebe i kada nema veze sa Crnom Gorom, onda mora da počne da se insistira na ovakvim stvarima, jer je ljudima očigledno svega preko glave… Ovo je znak da se stvari otimaju kontroli vlastima.

  • Anonimni

    Naročito za njih!

  • Anonimni

    Da li to vazi i za strance?