Danas imaju dva miliona zaraženih, a pre nedelju dana prijavili su prvi slučaj

Severna Koreja registrovala je skoro 2 miliona pacijenata s groznicom nedelju dana nakon potvrde prvih službenih slučajeva covida-19. U sredu su simptomi groznice potvrđeni kod još 262.000 ljudi, objavili su državni mediji.

Ukupno su zabeležena skoro 2 miliona slučajeva covida, a od toga se već 1.2 miliona ljudi oporavilo. Broj umrlih povećao se s jedan na 63 u zemlji s gotovo 26 miliona stanovnika

Stručnjaci kažu da zemlja nema dovoljno kapaciteta za testiranje na covid-19 pa prijavljuje slučajeve groznice. Svetska zdravstvena organizacija pretpostavlja da se nije provodila vakcinacija  u zemlji koja je skoro izolovana od ostatka sveta.

Pjongjang je službeno potvrdio prvi slučaj covida-19 prošloga četvrtka.

Poslednje dve godine Pjongjang sprovodi strategiju nulte stope covida pa su granice zemlje bile zatvorene rano u pandemiji. Sada je pak vlada uvela lokdaun u celoj zemlji, a stanovnike upozorava o opasnostima omikron varijante, deli savete o lečenju i pravila za izbegavanje zaraze.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

koronaSeverna Koreja
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Zglobni Skoč

    Ne zna više sa čime Kim da zamajava izgladnelu sirotinju, a pošto i kod njiv sve kasni nekako po potrebi, i ova lažna plandemija je došla na red kao afera za prikrivanje drugih afera, siromaštva i gladi.