Kupili kuću, u njoj našli vredno skriveno blago

Opština Morez u istočnoj Francuskoj nedavno je kupila kuću za 130.000 evra, a u staklenim teglama unutar objekta nađeno je preko hiljadu zlatnika i pet zlatnih poluga u vrednosti od 500.000 evra, preneo je danas Le Parizijen.

Kada je gradonačelnik Moreza, Loren Peti, objavio pronalazak vrednog blaga, izazvao je oduševljenje kod gradskih čelnika, jer je budžet tog grada sada veći za pola miliona evra.

Morez je gradić od 5.000 stanovnika, a grad je slučajno kupio baš tu kuću u centru grada, sa željom da je obnovi i da napravi dve prodavnice na prizemlju, a na gornja dva sprata stanove, piše Le Parizijen.

Kuća je bila u lošem stanju, prepuna raznih predmeta – bilo je svega, od kutija, starih čarapa, do iskorišćenih plastičnih kutija za pakovanje margarina.

„Kada smo krenuli da sređujemo kuću, zapao mi je drugi sprat. Naišla sam na plastičnu vreću punu limenki i starih staklenih boca za kisele krastavce. Shvatila sam da su limenke pune kovanica, ali nisam znala njihovu vrednost. Onda sam videla zlatne poluge i srce mi je zaigralo. Poluge i novčiće su decenijama čuvali članovi porodice Žobez“, rekla je Martin Rijalan, koja radi u opštini.

Kada je preminuo poslednji član Žobez porodice, koja nije imala naslednike, daleki rođaci su nasledili kuću i odlučili da je prodaju, ne shvatajući kakvo blago se krije unutra, dodaje Le Parizijen.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

blagokuća
Komentari (0)
Dodaj komentar