Scena kao iz horora: U vili u centru Pariza leš skrivan 30 godina (foto)

Radovi na obnovi napuštenog imanja u najprestižnijem delu Pariza, koje je nedavno prodato za 35 miliona evra, obustavljeni su jer je u podrumu vile otkriven leš za koji se pretpostavlja da tu leži više od 30 godina.

Samo nekoliko minuta udaljeno do Palate invalida i zvanične rezidencije francuskog premijera, a nedaleko od nekadašnje kuće Iv Sen Lorana, ogromano, ali potpuno zapušteno imanje u srcu Pariza, bilo je prazno više od 30 godina.

Iza zidina ograde, kako piše Mond, bršljan je izbijao iz napuklih zidova, a na četiri impozantne građevine u kojima je nekada živeo pesnik i dramatičar Fransoa Kope, visile su razvaljene žaluzine. Nekada veoma raskošan vrt, neuređen još od polovine osamdesetih godina, potpuno je zarastao u korov.

Imanje je u januaru prodato na aukciji koja je trajala manje od 15 minuta. Kupac, Žan-Bernar Lafonta, platio je imanje 35,1 milion evra, gotovo šest puta više od početne cene.

Lafonta, bivši direktor francuske investicione kompanije „Vendel“, a sada direktor vlastite industrijske holding grupe, još u februaru je otpočeo radove da svojoj novostečenoj imovini, koja je pod zaštitom države, vrati bivšu slavu.

Međutim, radnici su u podrumu vile pronašli leš i to je potpuno obustavilo radove. Kako su na telu otkrivene rane, polomljene kosti i posekotine od noža, policija je otvorila istragu o ubistvu.

Dokumenta koja su pronađena omogućila su vlastima da identifikuje preminulog i ustanove da je smrt nastupila pre, otprilike, 30 godina. „Radi se o čoveku bez stalnog prebivališta koji je imao problema sa alkoholom“, rekao je za Mond izvor iz policije, kako prenosi Gardijan.

„Verovatno je stradao u tuči sa još nekim ko je živeo na margini… Ali nije jasno da li je ubijen u vili ili je tamo sakriven posle ubistva. Verovatno nikada nećemo saznati ko je odgovoran, a sasvim je moguće da je i ubica već mrtav“, kažu u policiji.

Novi vlasnik je odbio da komentariše ovaj slučaj za koji se tek nedavno saznalo, a radovi na napuštenom imanju trebalo bi da budu nastavljeni od jeseni, preneo je RTS.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

imanjelešparizpodrum
Komentari (0)
Dodaj komentar