Turska bombardovala bazu Kurda, spremne i kopnene snage (video)

Turska avijacija izvela je napad na bazu kurdskih Sirijskih demokratskih snaga u sirijskoj provinciji Hasaka, saopštila je televizija „Majadin“.

„Turski avioni izveli su napad na štab kurdskih snaga u predgrađu grada El Malikija, u provinciji Hasaka na severoistoku Sirije“, javlja televizija.

I sirijski državni radio je potvrdio da je tursko ratno vazduhoplovstvo izvelo vazdušni napad na kontrolni punkt na granici Sirije i Iraka, u kojem su porušena dva mosta. Ovaj kontrolni punkt kontrolišu arapsko-kurdski odredi Sirijskih demokratskih snaga.

U saopštenju se precizira da za sada nema podataka o žrtvama napada.

Na društvenim mrežama objavljene su i fotografije turskih kopnenih snaga koje se koncentrišu u blizini granice sa Sirijom, a oglasila se i Bela kuća koja tvrdi da Turska nije započela najavljenu ofanzivu na Siriju.

„Za sada ne vidimo da je ova operacija u toku“, izjavio je visoki predstavnik američke administracije.

Ranije su Sirijske demokratske snage javile da su se američke snage povukle sa granice sa Turskom na severu Sirije, kršeći sporazume postignute sa kurdskim saveznicima. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan takođe je izjavio da američka vojska napušta teritorije na severu Sirije, gde Turska planira da izvede vojnu operaciju protiv kurdskih snaga.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bombardovanjekurdisirijaturska vojska
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Tako su i nas kroz istoriju zloupotrebljavali Zapadna Evropa, Austrougarska, Velika Britanija i drugi. Treba biti veliki, privredno i vojno moćan, sa puno bogatog i zadovoljnog stanovništva, a ne da ti je stanovništvo bolesno, neobrazovano, siromašno i sve što vredi da se iseljava. Kada će jednom Srbiju da vode pravi, elitni i pošteni Srbi koji će gledati prave vrednosti i razvijati privredu države.

  • Anonimni

    E dace Bog ovaj put da Kurdi pobiju Turke