Bogate nakon razvoda: ‘Bivša žena’ najisplativije zanimanje?

Sa neverovatnih 375 miliona dolara odštete, koliko je morao da isplati bivšoj supruzi Mariji Šriver, razvod Arnolda Švarcenegera smatra se jednim od najskupljih među selebriti ličnostima. Ovo su neke od dama kojima je status ‘bivše supruge’ doneo enormno bogatstvo.

Majkl i Huanita Džordan

NBA zvezda svojoj sada bivšoj supruzi isplatio je 168 miliona dolara. Osim toga, Huanita je dobila starateljstvo nad decom i njihovu nekretninu u Čikagu.

Mel i Robin Gibson

Razvod Mela i Robin Gibson jedan je od najskupljih razvoda u istoriji. Do razvoda slavnog glumca došlo je nakon što je priznao da čeka dete sa ruskom pevačicom Oksanom Grigorijevom. Brak Robin i Mela trajao je 28 godina, a zato što nisu potpisali predbračni ugovor, Robin je dobila polovinu Melove imovine u iznosu od 425 miliona dolara. Osim toga, Robin je ostvarila pravo i na polovinu Melove penzije koju je on zaradio tokom nekoliko decenija filmske karijere. Tokom brakorazvodne parnice delili su nekretnine na nekoliko kontinenata, ali i privatno ostrvo u Tihom okeanu vredno oko 15 miliona dolara.

Elin Nordegren i Tajger Vuds

U slučaju švedske manekenke Elin, predbračni ugovor se i više nego isplatio. Profesionalni igrač golfa, Tajger Vuds, Elin je prevario sa desetinama žena 2009. godine. Kada je njegova supruga predala zahtev za razvod, Vuds je sa timom advokata uspeo da promeni neke klauzule iz ugovora. Elin je iz braka, svejedno, otišla ‘teža’ za 100 miliona dolara, a šuškalo se da je prvobitna računica iz ugovora bila barem dvostruko veća.

Nil Dajmond i Marša Marfi

Nil i Marša, njegova druga supruga, odlučili su da se rastanu 1995. godine posle 26 godina braka. Marša je dobila 150 miliona dolara, ali Nilu nije bilo žao tog iznosa. Čak je jednom prilikom izjavio da je njegova bivša žena vredna svakog tog novčića.

Pol Makartni i Heder Mils

Kada je bivši član Bitlsa 2002. godine oženio preduzetnicu Heder Mils, njegovi obožavaoci sumnjali su u uspeh te veze. I njihove sumnje su se ostvarile. Samo četiri godine kasnije par je odlučio da se rastane, a njihov razvod bio je buran i javno popraćen. Mils je rastavom dobila 48,6 miliona dolara što je deo od 250 miliona koliko je zahtevala od Makartnija. Kada je govorio o braku sa Heder, Makrtni je izjavio da mu je to jedna od najgorih odluka u životu.

Arnold Švarceneger i Marija Šriver 

Nakon 25 godina braka sa Marijom Šriver, brak se raspao nakon što je Marija otkrila da Arnold ima vanbračno dete sa čistačicom Mildred Bena. Skandal je potresao Holivud zato što Arnold navodno nije znao da ima dete sa Mildred sve dok neko nije primetio sličnost Švarcija i Mildredinog sina. Arnold i Marija su se razveli, a Marija je dobila svotu koja su procenjuje na više od 350 miliona dolara.

Berni i Slavica Eklston

Donedavni vlasnik Formule 1 i njegova supruga u braku su bili od 1985. godine, a često su prolazili kroz turbulentne periode. Prema nepotvrđenim novinskim napisima, u nekoliko navrata je Slavica tukla Bernija, a jednom prilikom uslikan je sa velikom modricom na desnom oku. Tokom turbulentne dve decenije, bračni par Eklston dobio je dve kćerke, Tamaru i Petru. Manje ili više uspešno podnosili su dobro i zlo u braku sve do 2008. godine, kada je brak konačno prekinut, a prema pisanju nekih medija, sudija je u samo 58 sekundi razmatranja odobrio razvod. Razvod je koštao 1,2 milijardi dolara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bivša žena
Komentari (0)
Dodaj komentar