I dalje pljušte optužbe na račun „Nemanjića“ – još i gruba jezička greška (foto)

Posle negativnih kritika i hajke zbog pilot-epizode, autori su prikazali remontiranu verziju, u koju je ubačen narator, nema sporne scene, a radnja je ubrzana, što su gledaoci i primetili i pohvalili.

Međutim, i dalje su replike i dijalog na kritici tviteraša koji se ne mogu da se slože da je dijalog serije tako loše urađen. Veliku prašinu je digla i rečenica koja se čula „Čak štaviše“, koja je pleonazam i nedopustivo je da se rečica „štaviše“ i „čak“, koji je prilog turskog porekla sa istim značenjem, upotrebljavaju jedno pored drugog.

Stilska katastrofa!

Gledaoci su zamerili i to što starija braća Nemanjića idu po „zabavama svake veče“.

A onda još jedna rečenica koju nikako ne može da se zaobiđe, a tviteraši su od nje napravili i ilustraciju.

Naime, Goran Sultanović u ulozi Prosigoja izgovara: „Pričvrlji nešto“!, a šta bi to trebalo da znači, svi se pitaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nemanjićiserija Nemanjići
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • ANDREJ

    Ono sto je u celoj stvari najvaznije,to je da mi nemamo nikakvih podataka o vremenu kada se odvijaju dogadjaji, opisani ovom serijom.To vreme je negde oko 142O godine i Gordan Mihic je zeleo da malo udovolji srpskim nacionalistima,koji nam probise glavu pricama,kako se u Srbiji Kneza Lazara,jelo zlatnim kasikama i viljuskama a na Engleskom Dvoru se jelo rukama !!! Eto tim tricarijama se kao deci lizalicama,“zasladjuje“ tezak i pretezakzivot malog coveka u Srbiji.Sto se tice same Serije Nemanjici,ona je i isprazna i dosadna i nevesto napisana i snimljena. preporucio bih G.Gordanu Mihicu,da napise neki scenario iz savremenog zivota,o cemu ima i podataka i izobilje materijala.!

  • Marko

    U seriji ima gresaka, nije sporno, ali ovolika hajka je isuvise providna.

  • dzordz

    malogradjanski sitnicari su u lovu na gramaticke greske. ha, ha, ha. koji su to dilberi! pa rec je o ekranizovanju daleke istorije, sa dosta malo podataka. ako se bas zeli autenticnost mislim da mi ne bi uopste razumeli tadasnji srpski jezik, ili ne vecinu reci. vec mi idu na ono, ma idu mi oduvek, ds kukumavke i prostacine

    • Anonimni

      „Sa dosta malo podataka“ se može utvrditi zašto ti ne smeta Čak Šta Više. Nije u pitanju neka nebitna pričaonica nego ozbiljan medij koji svoju proizvodnju nakon 50 godina predaje Arhivu Srbije.

  • zoran

    Pricvrljiti nesto…i ja bih.