Objavljeni rezultati istrage o skandalu u finalu, oglasio se i Italijan

Pevač grupe iz Italije koja je pobedila na ovogodišnjem takmičenju za pesmu Evrovizije bio je negativan na testu na drogu kojem je podvrgnut na sopstvenih zahtev nakon tvrdnji da je uzimao kokain u finalu emisije.

Sprovedena je detaljna analiza činjenica, pregledani su svi dostupni snimci, a pevač grupe Maneskin se dobrovoljno podvrgao testu i rezultati su negativni, navodi se u saopštenju Evropske unije emitera (EBU).

„Niko se nije drogirao i za nas je ovaj slučaj zatvoren“, dodaju iz EBU.

Nakon zvaničnog saopštenja organizatora „Evrovizije“, pevač grupe Maneskin Damijano David se oglasio na svojim zvaničnim profilima na društvenim mrežama i kratko napisao: „Evo ga“.

Podsetimo, Dejvid je nakon skandaloznih snimaka tvrdio da nije koristio narkotike.

„Zaista smo šokirani time što pojedini ljudi govore da je Damijan koristio drogu. Mi smo protiv droge i nikada nismo koristili kokain. Spremni smo da se testiramo jer nemamo šta da krijemo. Mi smo ovde da predstavimo našu muziku i veoma smo srećni zbog naše pobede na Evroviziji, i želimo da se zahvalimo svima na podršci. Rokenrol nikad ne umire. Volimo vas“, navodilo se u objavi grupe „Maneskin“.

„Nikada u životu nisam konzumirao kokain i sigurno neću početi tokom živog prenosa pred celom Evropom. I to pred kamerom koja je uperena u moje lice?! Zato što sam glup? Jesam, ali ne toliko“, rekao je pevač.

Negativni rezultat testa pobija rastuće spekulacije na društvenim mrežama podstaknute video snimkom koji je tokom vikenda postao viralan. Na njemu se vidi kako je David nakratko spustio glavu na sto dok je slavio pobedu benda tokom televizijskog prenosa u subotu uveče, a koji je imao publiku od oko 200 miliona.

Kad su ga pitali za to tokom konferencije za novinare, Damijano David je rekao da se sagnuo jer je gitarista Tomas Rađi razbio čašu, navodi BBC.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

finalepesma evrovizijepobedniciskandal
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Nosom se ne sklanja staklo.

  • Vera

    Ovako se ne saginje zbog razbijene case….