‘Očajna domaćica’ veliku tajnu skrivala 35 godina (foto)

Teri Hačer naizgled je imala sve – lepa, popularna i uspešna, ali malo ko je znao da je i duboko nesrećna zbog traume koja je proganjala većinu njenog života, a svoju mračnu tajnu razotkrila je svetu tek u 41. godini.

„Ćutnja je stvar izbora“, rekla je na konferenciji za novinare na Beverli Hilsu, gde je trebalo da najavi dodelu Svetskih nagrada za žene“. „Stvar izbora je podići glas kako bi se nasilnicima reklo da više nećemo ćutati“.

Naime, ona je na događaju Ujedinjenih nacija u spomen na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, prvi put progovorila o stravičnom iskustvu seksualnog zlostavljanja iz detinjstva.

– Bila sam uverena da je to moja krivica i krivila sam sebe za ono što mi se dogodilo pa nisam nikome ispričala o tome i sve sam držala za sebe – priznala je.

Nakon što se predsednik Donald Tramp otvoreno izrugivao svedočenju Kristine Blejzi Ford protiv nominovanog za Vrhovni sud Breta Kavane, koga je optužila za seksualno zlostavljanje. Tramp se rugao Fordovoj jer se nije sećala nekih detalja, poput tačne lokacije napada, ali se sećala toga da je popila pivo.

U Instagram postu koji mu je posvetila, Teri Hačer je napisala „Gospodine predsedniče, voljela bih da iskoristim ovu priliku da vam objasnim proces prisećanja žrtve na seksualni napad“.

Evo čega se ja sećam, napisala je glumica

„Njegov uspravljeni penis, kojeg je gladio dok je sedeo za volanom automobila.

Želiš li ga dodirnuti, pitao me. Rekla sam – ne!

Uzeo mi je ruku da ga dira svejedno. Bio je ružičast. Bilo je maramica. Nisam znala što rade tamo. Kasnije sam saznala.

Bila sam okrenuta licem prema dole na sedištu dok me zlostavljao. Rekao je „sviđa li ti se ovo“, rekla sam mu „ne“.

Na to mi je rekao „jednog će ti se dana sviđati“.

Evo čega se ne sećam:

Adrese na kojoj se to dogodilo. Kako sam dospela tamo Kako sam došla kući. Koji dan ili mesec je bio.Da li je iko pio pivo.

Nažalost, ja i potom decenijama kasnije tinejdžerka Sara Van Klemput smo bile zlostavljane od istog muškarca. Ona je počinila samoubistvo. Ja se borim s demonima.

Gospodine predsedniče, ja sam preživela i mogu vam pomoći da shvatite kako takve traume deluju na ljude.

Možda će vam biti teško da razumete, ali rado ću vam objasniti. Voljna sam da vam objasnim do detalja u „ne sećam se“ i kako je to najčešće iskren odgovor na pitanja o takvim napadima. To ne znači da se nisu dogodili. Molim vas da listi povreda preživelih ne dodajete i „rugao joj se predsednik“. To je jednostavno pogrešno – napisala je zvezda serije ‘Očajne domaćice’, prenosi Express.hr.

U vremenu kad se zlostavljanje događalo, njena je majka primetila da se čudno ponaša u blizini svog ujaka, pa je majčinskim instinktom odlučila da ćerku drži podalje od njega, iako joj je malena Teri rekla da je sve u redu i da se ne ljuti na njega, u strahu od posledica .

– Svi smo ćutali, tako nam je bilo lakše. Razmišljala sam jesam li luda, da li možda izmišljam? Žrtvama je lakše da poveruju da je to plod mašte nego se suočiti s istinom – zaključuje Teri, objašnjavajući da se zlostavljanje dogodilo više puta i da je trajalo do neke pete godine, a nastavilo se još godinama. Prestalo je kad se njena teta razvela od njega i više ga nije viđala.

Iako je mislila da će silovanje biti tajna koju će sa sobom poneti u grob, do nje je došla informacija kako je njen ujak Ričard Hajs Stoun optužen za zlostavljanje druge dve devojčice, od kojih je jedna kao tinejdžerka zbog toga počinila samoubistvo.

Skandal oko silovanja devojčica izbio je kad je Sara Van Klemput pre samoubistva ostavila poruku u kojoj je pisalo „Sigurno se pitate zašto je normalna tinejdžerka učinila ovo. Pa pitajte Dika zašto?“

Nadimak Dik policiju je doveo do Stouna koji je bio blizak prijatelj porodice devojčice. Tada se otkrilo da je on bivši muž Terine tetke pa je glumica onda napokon progovorila o svojoj prošlosti. Ričard Hajs Stun umro je u zatvoru za vreme služenja kazne. Osuđen je na 14 godina zatvora, a umro je odsluživši samo šest godina.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

glumicaistinatajna
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Neko

    Problem je što se o tome u našoj državi mnogo manje priča.

  • Anonimni

    Problem je što se o tome u našoj državi mnogo manje priča.

  • Zvrk

    Teže naći nekog zapadnjaka da nije kao dete seksualno zlostavljan nego prase za praznike