Otvoren SOFEST 07

U Centru za kulturu Sopot svečano je otvoren 36. filmski festival SOFEST. Zvanice, među kojima su bili poznati glumci, producenti i reditelji, kao što su Voja Brajović, Sergej Trifunović, Branka Katić, Mirjana Karanović, Tanja Bošković, Josif Tatić, Branko Cvejić, Uroš Đurić, Darko Bajić, Dejan Zečević, Srdan Golubović i drugi, stigle su do centra u oldtajmerima kojima su prodefilovali centrom Sopota.
SOFEST je otvorila zamenica gradonačelnika Beograda – Radmila Hrustanović, koja je ovogodišnje izdanje sopotskog festivala svrstala u dobro društvo FEST-a, Bitefa i Bemusa. Glumac i producent Goran Šušljik, koji se takođe obratio publici i gostima u ime Centra za kulturu Sopot, rekao je da ubuduće vidi SOFEST kao festival strasti prema pravljenju filmova.
Ceremoniju otvaranja festivala vodila je glumica Jelena Jovičić, koja je i izvodila popularne numere iz domaćih filmova uz pratnju džez orkestra. Festival je otvorio film „Hadersfild“ Ivana Živkovića. U njemu glavne uloge tumače Goran Šušljik, Nebojša Glogovac, Vojin Ćetković, Josif Tatić i Damjan Kecojević. Svečanost je završena spektakularnim, sada već tradicionalnim, vatrometom.
SOFEST je prvi domaći producentski festival, a do 13. jula predstaviće, pored „Hadersfilda“, još 15 domaćih ostvarenja koja će se takmičiti za nagrade koje dodeljuje tročlani međunarodni žiri. Reč je o ostvarenjima: „Odbačen“, „Agi i Ema“, „Belle epoque ili Poslednji valcer u Sarajevu“, „Peščanik“, „S.O.S. – spasite naše duše“, „Film Noir“, „Promeni me“, ali i filmovima koje je publika već imala priliku da vidi, kao što su „Klopka“, „Stvar srca“, „Konji vrani“, „A3 Rock’n’Roll uzvraća udarac“, „Guča“, „Crni Gruja i kamen mudrosti“ i „Sedam i po“. Ti filmovi su snimljeni 2006. i 2007. godine, a nisu prikazani na prethodnom festivalu u Sopotu.
Koristan link
Zvanična prezentacija Filmskog festivala Sopot 2007

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

festivalfilmfilmsofestsopotsrbija
Komentari (0)
Dodaj komentar