Smashing Pumpkins završili karijeru

Početkom decembra, ekstravagantnim oproštajnim koncertom u Čikagu, grupa „Smashing Pumpkins“ obeležila je kraj svoje karijere.

U spektaklu, koji je trajao više od četiri sata, Bili Korgan (Billy Corgan), Džimi Čemberlen (Jimmy Chamberlain), Džejms Ajha (James Iha) i Melisa Auf Der Maur (Melissa Auf Der Maur), izveli su 36 pesama iz svoje 13 godina duge karijere. Razlaz ove uticajne grupe najavio je sam Korgan još u maju, osetivši da je pravi trenutak za to, posle objavljivanja albuma “Machina/The Machines of God”.

“Nikada više nećemo svirati zajedno. Nikada više neću svirati ove pesme. Ne želim da ih sviram sa drugim ljudima”, rekao je Korgan. “Ali, sve druge opcije su otvorene. Ako mi, na primer, na mom solo albumu bude potreban Džimi u tri pesme, on će ih i odsvirati”.

Ipak, čini se kako će Pumpkins-i imati vrlo buran “zagrobni” život. Prema Korganovim rečima, grupa poseduje krdo do sada neobjavljenih snimaka, i u godinama koje dolaze planira da ih izda čim se pronađe neki bezbedan način za njihovu online distribuciju. Među njima se nalazi više od 400 koncertnih snimaka, demo snimci nastali pre debi albuma “Gish” iz 1991, kao i 28 gotovih pesama nastalih u vreme session-a za album “Mellon Collie And The Infinite Sadness” (1995).

Pre nego što se u javnosti pojave ovi materijali, Korgan najavljuje reizdanja svih šest studijskih albuma grupe, koje će pratiti bonus demo verzije pojedinih pesama. Izjavivši kako sada konačno može na miru da spava, frontman Pumpkins-a rekao je da je ubeđen da će ono što su učinili dobiti svoju pravu cenu u budućnosti, te da bi želeo da ih ljudi pamte kao što pamte „Doors“ ili „Velvet Underground“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar