„Snežana“, „Džesi Džejms“ i „Divljina“ u bioskopima

Na šestom mestu liste najgledanijih filmova u Americi našao se „Sydney White“. U glavnim ulogama su Amanda Bajns (Amanda Bynes), Sara Pakston (Sara Paxton) i Met Long (Matt Long).
Taj film je moderna adaptacija bajke za decu „Snežana“ („Snow White“) i govori o novoj studentkinji u jednom američkom koledžu koja deli kuću sa sedam štrebera. Ta kuća pripada sestrinstvu kome se Sidni pridružila zbog zakletve pokojnoj majci, koja mu je i sama pripadala. U pomoć Tajlera, koji očigledno gaji nežna osećanja prema njoj, Sidni pokušava da se izbori sa snobovskim društvom svog koledža. Boreći se za prava neuklopljenih, bilo da su veliki ili mali, Sidni organizuje čitavo svoje sestrinstvo kako bi promenila sistem i unela u njega neophodne promene.
Dva nova filma debitovala su kao limitirana izdanja. Pre svih, tu je „Kukavičko ubistvo Džesija Džejmsa od strane Roberta Forda“ („The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford“) u režiji Endrua Dominika (Andrew Dominik). Bred Pit (Brad Pitt) igra legendarnog odmetnika, a film prati poslednje godine njegovog života, kada upada u paranoju zbog izdaje svojih pajtaša, pre svih mladog Roberta Forda. Pored Pita u filmu igraju i Meri Luiz Parker (Mary-Louise Parker), Kejsi Aflek (Casey Affleck), Sem Rokvel (Sam Rockwell), Sem Šepard (Sam Shepard) i Pol Šnajder (Paul Schneider).
Četvrti režiserski poduhvat glumca Šona Pena (Sean Penn) – „Into the Wild“, takođe je debitovao kao limitirano izdanje. Pen je i koscenarista.
U toj biografskoj priči Emil Hirš (Emile Hirsch) igra Kristofera Mekendlesa (Christopher McCandless), čija se dvogodišnja odiseja istraživanja Severne Amerike tragično završila na Aljasci. Mekendles je posle završetka studija kao jedan od najboljih studenata i sportista prodao sve što je imao, donirao novac u humanitarne svrhe i krenuo na putovanje po severnim krajevima zemlje. Mnogi ljudi koje je sretao usput oblikovali su njegov život i shvatanja, a život u nepristupačnoj divljini je u potpunosti promenio njegov način razmišljanja.
U ostalim ulogama pojavljuju se Marša Gej Harden (Marcia Gay Harden), Vilijam Hart (William Hurt), Ketrin Kiner (Catherine Keener) i Vins Von (Vince Vaughn).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

divljinafilmkukavicko ubistvo dzesija dzejmsa od strane roberta fordasydney whitefilm
Komentari (0)
Dodaj komentar