Boris Džonson prebačen na INTENZIVNU NEGU

Britanski premijer Boris Džonson prebačen je na odeljenje intenzivne nege, javlja BBC.

Džonson je juče primljen u bolnicu, jer je i posle 10 dana od prvih simptoma korona virusa imao visoku temperaturu. On je zatražio od ministra spoljnih poslova Dominika Raba da ga zameni „gde je neophodno“, naveo je njegov portparol.

Portparol je naveo da je Džonson pomeren na intenzivnu negu na preporuku lekara i da ima „izuzetnu negu“.

„Od nedelje uveče, premijer je bio pod brigom lekara u bolnici Sent Tomas, u Londonu, pošto je primljen zbog upornih simptoma koronavirusa.

„Tokom podneva, njegovo stanje se pogoršalo, i na preporuku lekara on je smešten na intenzivnu negu u toj bolnici“, navodi se u saopštenju.

– Po savetu mog doktora otišao sam u bolnicu na rutinske testove, jer još osećam simptome korona virusa. Dobro sam raspoložen i u kontaktu sam sa svojim timom dok radimo na borbi protiv ovog virusa, a da bi svi bili bezbedni – napisao je Džonson danas popodne na Tviteru.

Nekoliko sati pre nego što će britanski premijer otići u bolnicu na dodatna testiranja naciji se obratila kraljica Elizabeta Druga. U njenom petom televizijskom obraćanju naciji za ukupno 68 godina koliko se nalazi na tronu, pozvala je Britance da se prisete kolektivnog duha koji su imale prethodne generacije, uz poruku: „Zajedno napadamo ovu bolest i želim da vas uverim u to da ako ostanemo rešeni i ujedinjeni, onda ćemo pobediti“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Boris Džonsonkorona viruskoronavirusvelika britanija
Komentari (0)
Dodaj komentar