U trendu

Kraljica Elizabeta se obratila naciji: Britanci, pokažite snagu ranijih generacija (video)

Britanska kraljica Elizabeta Druga (93) poručila je građanima te zemlje da će moći da pobede pandemiju korona virusa jedino ako budu rešeni da poštuje mere vlasti o samoizolaciji i zabranama kretanja i okupljanja, zatraživši od građna te zemlje da pokažu snagu prethodnih generacija Britanaca.

Kraljica je u izuzetno retkom televizijskom obraćanju naciji pozvala Britance da se prisete kolektivnog duha koji su imale prethodne generacije tokom teške situacije u kojoj se zemlja našla tokom Drugog svetskog rata, prenosi Rojters.

„Zajedno napadamo ovu bolest i želim da vas uverim u to da ako ostanemo rešeni i ujedinjeni, onda ćemo pobediti“, rekla je Elizabeta u njenom petom televizijskom obraćanju naciji za ukupno 68 godina koliko se nalazi na tronu.

Ona je dodala da se Britanija i ranije suočavala sa raznim izazovima, ali je napomenula da je ovaj izazov drugačiji jer se ovog puta ceo svet suočava sa istim neprijateljem.

„Uspećemo i taj uspeh će pripadati svakome od nas“, istakla je kraljica.

Ona je dodala i da Britaniju očekuju bolji dani, ističući da je neophodno da građani istraju u borbi sa korona virusom kako bi se naredne generacije setile da su i oni bili snažni, „kao i svaka druga“ generacija građana te zemlje.

(Blic)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar