F1: Trka za VN Kine pred otkazivanjem zbog korona virusa?

LONDON – Trka za Veliku nagradu Kine u šampionatu Formule jedan, koja je planirana za 16. april naredne godine u Šangaju, biće otkazana zbog strogih ograničenja uvedenih u ovoj zemlji zbog korona virusa, prenosi „Bi-Bi-Si (BBC)“.

Trka za VN Kine poslednji put je održana 2019. godine kada je pobedio Luis Hamilton. Zbog korona virusa trka nije održana 2020, 2021. i ove godine.

„VN Kine nalazi se u kalendaru za 2023. Međutim, kineska politika nulte zaraze korona virusom dovela je do toga da trka ne može da se održi. Ključna tačka je to što osoblje F1 ne može da dobije izuzeće od karantinskih uslova u slučaju zaraze korona virusom“, tvrdi BBC.

Čelnici F1 smatraju da ne mogu da traže od timova da odu u Šangaj uz rizik da njihovo osoblje bude danima zadržano u Kini u slučaju zaraze korona virusom.

„Prema najnovijim pravilima u Kini, svako ko ima korona virus mora da provede pet dana u centru za izolaciju i još tri dana kod kuće. Predsednik F1 Stefano Domenikali nije još zvanično otkazao trku, ali se čini da je ova odluka neizbežna“, navodi BBC i dodaje da čelnici F1 nisu želeli da komentarišu ovu informaciju.

F1 je planirala da naredne sezone budu održane 24 trke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar