Genijalan trik sa biberom pokazaće deci koliko je važno da peru ruke (video)

Zbog pandemije najmlađima je bitno staviti do znanja koliko je važno održavati higijenu ruku u vreme širenja koronavirusa.

Amanda Lorenzo, vaspitačica iz Majamija podelila je na svom Fejsbuku profilu trik s biberom koji je iskoristila na svojoj grupi dece u vrtiću. U posudu s vodom stavila je mleveni crni biber koji predstavlja virus. Zamolila je jedno dete iz grupe da umoči svoj prst u ‘virusnu vodu’.

Nakon što je biber ostao na prstu, objasnila im je da tako funkcioniše i virus. Nećete ga ukloniti sa sebe dok ne operemo ruke sapunom i vodom.

Zatim je rekla detetu da prst umoči prst u posudu s tečnim sapunom. Rekla mu je da ponovno umoči prst u ‘vodu s virusom’, a kada je dete to uradilo, sav biber se povukao na rub posude.

Osim bibera, za ovaj trik mogu se koristiti i šljokice. Deca neka umoče ruke u šljokice, a zatim im recite da pipnu određene površine. Nakon što one biti zamazane šljokicama, objasnite najmlađima da tako i nevidljivi virus ostaje na površinama i da ga ljudi tako lako prenose.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar