Ove namirnice nikada ne bi trebalo da jedemo na tašte, ali to radimo skoro svakog jutra

Nekada vam doručak sjajno ‘legne’, a nekada vam jednostavno nikako ne prija? Ako imate problema sa želucem, donosimo vam savet zlata vredan. Ove namirnice bi trebalo potpuno izbegavati za doručak, odnosno prazan želudac.

Citrusi

Iako je širom sveta normalno popiti čašu ukusnog, ceđenog soka od narandže ili limuna čim se probudite, bolje je prestati s tom navikom. Citrusi mogu izazvati žgaravicu, ali ako ste baš veliki obožavalac, malo vode pomešane s limunom neće vam škoditi.

Banana

Priznajte, koliko ste puta pojeli bananu ujutro, onako, da vam nije prazan želudac. Ali, to nije dobro jer ona naglo podiže nivo šećera u krvi, ali isto tako brzo šećer u krvi može i pasti. Posledica toga je nagli napad gladi tokom dana.

Sirovo povrće

Iako je sirovo povrće zdravo i bogato vitaminima i mineralima, ne preporučuje se za doručak. Razlog je jasan, ono je pravi izazov za našu probavu, pogotovo kada je u pitanju prazan želudac, prenosi Centar zdravlja.

Jogurt

Mnogi će svoj dan početi jogurtom, ali ukoliko imate osetljiv želudac, on bi mogao teško da vam padne za doručak. Sadrži zdrave mlečne bakterije koje ne stižu do creva jer ih prazan želudac ubije svojom kiselinom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dorucakhranajutro
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Zglobni Skoč

    Kak’i crni citrusi i banane za doručak, pa još sirovo povrće…Kad si sav zabunjen, samo kafa na brzinu pre posla i to je to.U današnje vreme kad se mora rano, pa i prerano ustati, nema vremena ni za doručak ni za bilo šta drugo u nekoj opuštenoj varijanti.Sve se obavlja u hodu, naravno, jede se uglavnom neko nezdravo pecivo iz pekare, što nikako ne valja.Problem je što nam tempo života sve to diktira i ne ostavlja nam puno prostora za zdrav način života.Sve zavisi od navika ljudi i posla kojim se bave.Kod privatnika nemaš izbora, često nemaš vremena ni u wc da odeš, ni vode da piješ kad si žedan, a ustaješ pre petlova i vraćaš se kući kad ti više nije ni do spremanja ručka ni do bilo čega.Ovako po medijima, svi „rade“ neke kancelarijske „poslove“ i u opuštenoj atmosferi, ono kao na psolu su a ne rade ništa konkretno, izađu na ručak i vrate se ako se uopšte vrate, i ti fazoni.U stvarnom životu, većina radi kod privatnika u neljudskim uslovima i trpe svakodnevni mobing.Kad odu kući, pojedu nešto nabrzinu, malo kasnije im sve to uz teške muke izađe i baci se u wc šolju, i ajd’ na spavanje, jer se moraš odmoriti i rano ustati za nove radne pobede.Nečije, ne tvoje, naravno…