Prekretnica u turističkom raju, od ponedeljka obavezan test za sve

Sardinija je prvi italijanski region za koji će od ponedeljka, 14. septembra, putnicima koji stižu u luke i na aerodrome tog ostrva, bez obzira na njihovo poreklo, biti neophodan negativan test na virus kovid-19.

Sardinija je na početku letnje sezone bila maltene „kovid-fri“ ostrvo, ali su u avgustu zbog turista nastala žarišta zaraze koja su pretila drugim regionima Italije, a u septembru su regionalne vlasti pooštrile mere za sprečavanje širenja virusa.

Od ponedeljka svi putnici koji stižu na ostrvo biće u obavezi da pokažu rezultate testa na kovid-19 prilikom dolaska ili ih dostave najkasnije 48 sati po dolasku na Sardiniju.

Nova pravila koja će trajati do 7. oktobra predviđaju takođe korišćenje maske i na otvorenom prostoru ako nije moguća bezbedna fizička distanca među ljudima.

Sardinija je u maju, uoči popuštanja restriktivnih mera u Italiji, saopštila da priprema pravila za posetu turista tokom letnje sezone koji bi prilikom dolaska, osim karte i putne isprave, sa sobom morali da imaju i negativan rezultat testa na virus kovid-19.

Ta odluka je, međutim, bila na udaru kritika iz drugih regiona Italije, pa je tada odbačena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virussardinijatest
Komentari (0)
Dodaj komentar