U Kini opada broj zaraženih, u svetu se širi

BEOGRAD – Dok u Kini opada broj zaraženih od koronavirusa, u Evropi on raste, a u Americi je od posledica ovog virusa preminula prva osoba.

U Kini je do sada zabeležen 79.251 slučaj zaraze, od čega je umrlo 2.835 osoba.

Iran ima najveći broj umrlih izvan Kine, ukupno 43, a broj zaraženih porastao je na 593. Južna Koreja takođe se bori s velikim brojem zaraženih 3.150 uključujući 813 novih slučajeva, a umrlih je 17. U Japanu je zaraženo više od 700 ljudi,

Francuska je zabranila sva javna okupljanja više od 5.000 ljudi u zatvorenom prostoru pošto se broj zaraženih od koronavirusa danas skoro udvostručio.

Od 100 zaraženih, 86 je hospitalizovano, dvoje je umrlo, a 12 se oporavilo, rekao je direktor francuske zdravstvene službe Žerom Salomon. U Nemačkoj je zaraženo oko 100 ljudi, a u Norveškoj 15.

Prva žrtva koronavirusa u SAD je žena u kasnim pedesetim godinama, kod koje je već registrovan visok rizik po zdravlje. Predsednik Donald Tramp je rekao da su 22 osobe zaražene koronavirusom u SAD i dodao da će verovatno biti zabeleženo još slučajeva, prenosi AP.

Još osam osoba preminulo je danas u Italiji od koronavirusa čime se ukupan broj žrtava popeo na 29, dok je 1.128 zaraženo, saopštile su italijanske vlasti.

Broj zaraženih korona virusom u Velikoj Britaniji porastao je danas na 23, u Austriji se broj zaraženih povećao na devet, a prvi slučaj zabeležen je u Luksemburgu.

Ekvador je u subotu potvrdio prvi slučaj zaraze korona virusom, kao i Katar.. U Pakistanu je obolelo četiri osobe, u Iraku 13.

U Hrvatskoj je potvrđen šesti slučaj korona virusa kod muškarca iz Rijeke, a koji je bio u bliskom kontaktu s ranije obolelima u tom gradu, prenosi Hina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar