Zaraženi muškarac boravio u Budimpešti, po povratku osetio tegobe i sam se izolovao

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar održao je vanrednu konferenciju za medije povodom prvog slučaja oboljevanja od korona virusa u Srbiji.

– Bilo je pitanje sata kada će se to desiti. Radi se o čoveku koji ima 43 godine, dobro se oseća i nema nikakve tegobe. U više navrata boravio je u Budimpešti, gde mu živi sestra. Ona je imala respiratorne tegobe – rekao je Lončar, dodavši da će održati obećanje da se informacije javnosti daju „krajnje transparentno, i da će blagovremeno obaveštavati o svemu što se dešava“.

Ministar je potvrdio da je oboleli državljanin Srbiji boravio sa sestrom, a onda je po povratku u Srbiju osetio tegobe.

– Bio je odgovoran, samoizolovao se, poslao decu kod babe i dede na selo. Ostao je sa suprugom koja mu je donosila samo hranu. Urađene su analize, jutros je stigao rezultat, da je pozitivan, pre sat vremena. Uzete su analize svih osoba koje su bile u kontaktu sa njegovom porodicom, tokom dana će biti poznati rezultati. Njegova supruga i deca se dobro osećaju – rekao je Lončar, ponovivši da „nema mesta panici.

– Nerealno je da pomislimo da postoji neka zemlja u kojoj nema korona virusa, pitanje je samo da li je registrovan. To je globalni problem. Nastavićemo sa svim merama, molimo sve građane da ih se pridržavaju. Nema mesta strahu – istakao je i zamolio posebno muškarce koji imaju preko 75 godina da smanje izlaženje, recimo u gradski prevoz, kako bi se zaštitili.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

koronavirusmuškaracsrbijazaraženi
Komentari (0)
Dodaj komentar