Naučnici otkrili koliko muškarac mora često da ejakulira, da smanji rizik po zdravlje

Naučnici sa Univerziteta Harvard su došli do zaključka da bi muškarci trebalo da ejakuliraju najmanje 21 put mesečno kako bi smanjili rizik od nastanka raka prostate.

Za potrebe studije koja je objavljena u časopisu European Urology, 31.925 muškaraca je otkrilo koliko puta mesečno u proseku ejakuliraju, prenose mediji.

„Ispitivali smo da li je učestalost ejakulacije povezana sa rizikom od raka prostate“, rekli su autori studije otkrivajući da su rezultati studije pokazali direktnu vezu između česte ejakulacije i manjeg rizika od raka prostate.

„Otkrili smo da je muškarcima koji su ejakulirali češće u odrasloj dobi, rak prostate dijagnostikovan u manjem broju slučajeva“, kažu.

Ali smanjena mogućnost razvoja raka prostate nije jedini benefit česte ejakulacije.

Utvrđeno je da ona smanjuje i stres i anksioznost.

„Uz smanjen osećaj bola, lučenje endorfina dovodi do osećaja euforije, regulisanja apetita, oslobađanja hormona i poboljšanja imunološkog odgovora“, kažu iz Medicine Neta.

Poznato je i da je ejakulacija pomaže kod spavanja, jer telo oslobađa hormone poput prolaktina i oksitocina koji opuštaju.

Tako da se može reći da ukoliko ne ejakulirate redovno, zapravo ne vodite dovoljno računa o svom zdravlju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ejakulacijarak prostate
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Zglobni Skoč

    Mogu biti i dve, ali ne odjednom ako baš ne mora.Često i jedna bude dovoljna.Bitno je da se alat ne zapostavi i da se redovno podmazuje.Od viška glava ne boli.

  • Boki®

    Potpisujemo do četrdesete…😐 Ali sa dve partnerke☝️ Posle četrdesete taj broj zaboravite…🤷