Pametno ćutanje

Koliko god da ste iskreni prema svojoj devojci, svaki muškarac zna da postoje određene stvari koje joj se ipak ne bi smele reći. Iako mislite da ona uvek ima razumevanja, što i sama često tvrdi, na pojedine muške komentare i postupke žene umeju da odreaguju kao žene i neće ostati ravnodušne. Ako je cilj da se izbegne svađa, onda ponekad nije tako loše ćutati. Ono što ne znaju ne može da ih povredi, zar ne? Za početak, ne komentarišite druge devojke. Možda joj jednom neće zasmetati ako pogledate neku zgodnu devojku u prolazu, međutim, sigurno joj neće biti svejedno ako to radite često, i to još uz „masne“ komentare.

Druga stvar koju uvek treba izbegavati jeste priča o bivšoj devojci. U suštini to i žene izbegavaju da čine. I to je nekako logično – nema osobe koja se ne naježi kada čuje: „Moja bivša…“, ili „Moj bivši…“ To je uglavnom zbog toga što svi mi želimo da budemo jedinstveni i posebni u životu voljene osobe. Često spominjanje „bivših“ može dovesti do poređenja, a to se apsolutno nikome ne dopada. Ženski trud je nešto što treba poštovati. Pred izlazak one se dugo spremaju i trude se da lepo izgledaju. Zato, ako ne želite da joj pokvarite veče, suzdržite se od komentara u stilu: „Čini mi se da ti je ta košulja mala“, ili „Izgledaš deblje u tim pantalonama“. Pošto se žene uglavnom poveravaju ženama, trudite se da ne ogovarate njene drugarice. Zato sve negativne komentare zadržite za sebe. Kad-tad će biti u prilici (na primer, zbog male svađe s vama) da svojim drugaricama prenese vaše mišljenje. A s njima je bolje da budete u dobrim odnosima.
Naravno, sve to ne znači da morate da potcenjujete sebe. Naprotiv, to je nešto što se ne dopada nijednoj ženi. One uglavnom cene muškarce koji su sigurni u sebe. Zato nemojte iznositi svoje slabosti i nikad ne postavljajte pitanja poput: „Ne znam zašto si sa mnom, kad zaslužuješ boljeg?!“ Na taj način možete da izazovete samo njeno sažaljenje, a to je poslednja stvar koja vam je potrebna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pametnomuškaracćutanje
Komentari (0)
Dodaj komentar