Prirodni načini za povećanje plodnosti kod muškaraca

Neplodnost u današnje vreme postaje sve veći problem širom sveta, a statistika pokazuje da pogađa otprilike jedan na šest parova. Problemi s neplodnošću nisu uvek izlečivi, međutim ponekad se stanje može poboljšati uvođenjem jednostavnih promena u ishrani i načinu života.

Ovo je lista nekih od činilaca i nutrijenata koji se povezuju s poboljšanjem plodnosti kod muškaraca.

Redovna fizička aktivnost

Istraživanja pokazuju da uvođenje redovnog vežbanja može poboljšati nivo testosterona, a time i plodnost, posebno kod onih muškaraca koji su retko fizički aktivni.

Vitamin C kao dodatak ishrani

Oksidativni stres jedan je od mogućih uzroka neplodnosti kod muškaraca. Postoje dokazi da uzimanje antioksidansa u obliku dodataka ishrani, kao što je vitamin C, može poboljšati plodnost.

Dovoljan unos vitamina D

Istraživanja pokazuju da uzimanje vitamina D u obliku dodataka ishrani može uticati na poboljšanje nivoa testosterona kod muškaraca koji imaju deficit vitamina D i niži nivo tog hormona.

Piskavica kao dodatak ishrani

Piskavica je poznata biljka koja se često koristi u kulinarske i medicinske svrhe. Nekoliko istraživanja koja su ispitivala učinak piskavice na poboljšanje seksualne izvedbe i libida pokazuju obećavajuće rezultate. Međutim, važno je naglasiti da se u većini istraživanja koristio ekstrakt piskavice u obliku dodatka prehrani.

Dovoljan unos cinka

Uzimanje cinka kao dodatka ishrani može povećati nivo testosterona i uticati na povećanje plodnosti kod muškaraca s niskim nivoom cinka.

Ašvaganda

Ašvaganda je biljka koja se u Indiji u medicinske svrhe koristi već vekovima. Istraživanja pokazuju da uzimanje ašvagande može uticati na povećanje nivoa testosterona i poboljšanje plodnosti kod muškaraca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ishrananepolodnostvitamini
Komentari (0)
Dodaj komentar